To je to što me zanima!

U Osijeku uskoro niže cijene vode: Do listopada 10 % manje

Osječani koji su do sada plaćali račun 87 kuna, od listopada bi trebali platiti 78 kuna. Obračun će krenuti s rujnom, a 'smanjene' uplatnice će stići u listopadu
Vidi originalni članak

Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, u ponedjeljak je priopćio da će od 1. listopada Osječani plaćati vodu 10 posto jeftinije. Svoju odluku je zasnovao na peticiji, koju je prije izbora proveo HDZ, ali i na izračunu prema kojem je nedopustivo da svaki peti radnik Vodovoda koristi službeni auto, a svaki treći mobitel. 

Morat ćemo restrukturirati Vodovod i kroz unutrašnje snižavanje troškova poslovanja doći do razine da se pokriju izdaci potrebni za snižavanje cijene vode, rekao je Vrkić.

U praksi, domaćinstvo koje je mjesečno trošilo do pet prostornih metara vode i za to plaćalo 87 kuna, od 1. listopada će za istu potrošnju plaćati 78 kuna. Ušteda je – 10 posto.

- Snižavamo režijske troškove i podižemo kvalitetu života, ustvrdio je Vrkić koji smanjenje cijene vode ne smatra ničim spektakularnim. 

Ideju o sniženju cijene vode uzeo je od svojeg koalicijskog partnera, HDZ-a, koji je prije nekoliko mjeseci za taj prijedlog skupio 10.000 potpisa Osječana. 

Radim programski sa svim svojim partnerima, prakticirat ću da oni koji su imali projekt to i odrade, a za to će dobiti i sredstva iz proračuna, naglasio je Vrkić.

Inače, Vrkić je prije nekoliko dana, solidarizirajući se na Gradskoj tržnici s tamošnjim prodavačima obećao, ako ništa drugo ne uspije napraviti, nabaviti im sredstvima iz gradskog proračuna fiskalne kase.

U HDSSB-u su odmah reagirali na Vrkićevu najavu o sniženju cijene vode nazivajući takav potez čistom demagogijom zbog koje će Vodovod "ponovo biti bačen na koljena, kao i prije četiri godine, kad je bio 'zaronio' 42 milijuna kuna".

- Zbog šnicle se ubija vola, komentirao je Krešimir Bubalo, donedavni osječki gradonačelnik.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Mima Šiš 09.07.2013.

    Zna li netko u kojem će mjesecu pojeftiniti brisoguzni papir ? Sve mi je veća potreba za istim, jer mi je stradala crijevna flora ( i fauna ) od silnih izjava o pojeftinjenjima...

  • 1980bena 08.07.2013.

    sad nakon struje moze i voda,koja ste vi banda lopovska...

  • pero trta 08.07.2013.

    Tko uredno plati vodu i pivo dobiće Hrvatsku zastavu besplatno

Komentiraj...
Vidi sve komentare