To je to što me zanima!

U padu vojnog zrakoplova u Italiji poginuo je britanski pilot

Zrakoplov se zapalio i srušio na vrhu planine, na visini oko 2500 m. Obojica pilota su se uspjela katapultirati prije pada, ali je jedan poginuo, a drugi je zadobio ozljede i prevezen je u bolnicu, kažu svjedoci
Vidi originalni članak

Trenažni vojni zrakoplov srušio se u srijedu oko podneva na sjeveru Italije, pri čemu je poginuo britanski pilot, a drugi je ozlijeđen, priopćila je grupacija Leonardo.

"Dogodio se zračni incident u kojemu je sudjelovala letjelica M-346, koja se srušila blizu Coma", na sjeveru zemlje, priopćila je velika talijanska kompanija za ratno zrakoplovstvo.

TEŠKA NESREĆA Poginula 32-godišnja Ukrajinka u prevrtanju autobusa s 20 izbjeglica, petero ozlijeđenih

"Uzroci nesreće nisu poznati. Nakon intervencije spasilačkih ekipa, potvrđena je smrt jednog od dvojice pilota", dodala je. Odgovarajući na upit AFP-a, Leonardo je potvrdio medijske informacije da je poginuli pilot instruktor bio britanski državljanin, a drugi talijanski. "Uprava Leonarda izražava najiskreniju sućut zbog pogibije pilota i suosjeća s obitelji u boli", dodao je.

M-346 Master je trenažni zrakoplov s dva mjesta, a prodaje se i u inozemstvu. Kako pišu glasila, nesreća se dogodila tijekom pokusnog leta, s polaskom iz tvornice Leonardo u Venegonu Superiore, prije nego se zrakoplov službeno ne preda talijanskom ratnom zrakoplovstvu.

POSLJEDICE ZA RUSIJU Nove sankcije: Italija zamrznula imovinu ruskih oligarha vrijednu oko 140 milijuna eura

Po izjavama svjedoka koje prenosi dnevnik Il Corriere della Sera, zrakoplov se zapalio i srušio na vrhu planine, na visini oko 2500 m. Obojica pilota su se uspjela katapultirati prije pada, ali je jedan poginuo, a drugi je zadobio ozljede i prevezen je u bolnicu.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Bezaky 17.03.2022.

    Dobro da nije pao na Zagreb?

  • 16.03.2022.

    Pitanje za naseg vrlog ministra: Dali je u njem bila bomba od 120 kila

Komentiraj...
Vidi sve komentare