To je to što me zanima!

U Palači pravde primali su stranke iako nisu mogli znati moraju li biti u samoizolaciji

Na Općinskom građanskom sudu u Zagerbu 'pala' je aplikacija kojom osiguranje na temelju OIB-a može provjeriti je li stranka potencijalno zarazna. No naređeno im je da puštaju sve koji su došli
Vidi originalni članak

Na ulasku u sudove od početka korona pandemije stranke- odvjetnici, tužitelji, optuženici, vještaci i svjedoci moraju imati maske. Osiguranje im također mjeri temperaturu a preko OIB-a mogu provjeriti i moraju li stranke koje ulaze u najveći sud u zemlji biti u samo izolaciji jer su bili u kontaktu s oboljelima ili s rizičnim osobama (takav sustav provjere na početku korona pandemije uvele su ljekarne).

Ta tzv. Covid aplikacija Ministarstva pravosuđa i uprave, neslužbeno doznajemo, ( još čekaom službeni odgovor sa suda) danas je 'pala', odnosno u jednom trenutku pravosudni policajci na ulazu u sud nisu mogli provjeriti žele li im u zgradu ući osobe koje bi morale biti u samoizolaciji, odnosno potencijalni širitelji korone. Proteklih dana bilo je nekoliko takvih ljudi koji su, uglavnom, došli iz Bosne i Hercegovine. 

Kad su o tome obavijestili nadređene od predsjednice suda stigao im je nalog, neslužbeno doznajemo, da nastave i da u sud, unatoč padu aplikacije,  puštaju sve stranke kako bi ustanova mogla nesmetano nastaviti s radom. Hoće li se ta odluka pokazati benignom ili ćemo za koji dan imati novo žarište ostaje da se vidi. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.09.2020.

    Podmukli bioteroristički atentat na pučanstvo. ? U čijoj ono režiji ?

  • Varteks1985 03.09.2020.

    Prije nego sto cu upisati komentar pise da je rasprava razmjena znanja, a svada je ramjena neukosti,te da se potice civilizirana rasprava. Prekrasno napisano i u potpunosti se svim snagama trudim ne svadati se i "civilizirano raspavljati, ali ovaj cu clanak poucen citanjem i gledanjem ,civiliziranih rasprava" pojedinih osoba koje bi trebale biti moralne vertikale i uzor drustva komentirati necivilizirano ali po mojem zdravo seljackom sudu cinjenicno i istinito. U spomenutu ustanovu prvo treba uci DORH i USKOK kako bi ustanova nesmetano prestala sa svojim neradom (cast i postovanje te R.I.P. pojedincima). Reforma pravosuda je odavna benigna, te je sada vec u termalnoj fazi. Nazalost zarista benignih odluka bez obzira koja je opcija na vlasti vec davno bukte u svim drzavnim institucijama i opcenito u drustvu. Moc, mito, korupcija, podobnost a ne sposobnost gazi ako treba i vlastitu majku a gdje nece nas 'stoku sitnog zuba". Davno je Bare otpjevao "Gdje je nestao covjek".

Komentiraj...
Vidi sve komentare