To je to što me zanima!

U plastične boce nagurali 24 kakadua da bi ih skupo prodali

Jedan žutokresti kakadu na crnom tržištu može postići cijenu do 650 funti (oko 7000 kuna). Riječ je o vrlo ugroženim pticama čija je populacija manja od 7000
Vidi originalni članak

Indonezijska policija spasila je više od 24 kakadua iz vrlo ugrožene vrste nakon što ih je pronašla nagurane u plastične boce i pripremljene za ilegalnu prodaju.

Krijumčari su ugurali žutokreste kakadue u prazne boce od vode i tako ih planirali prodati svojim kupcima u indonezijskoj regiji Surabaya, piše Daily Mail.

Policija je nesretne ptice otkrila prilikom pretresa i oslobodila ih iz boca kako bi im mogla biti pružena veterinarska pomoć.

Jedan žutokresti kakadu na crnom tržištu može postići cijenu do 650 funti (oko 7000 kuna). Riječ je o vrlo ugroženim pticama čija je populacija u svijetu manja od 7000. Njihovo razmnožavanje vrlo je sporo, a jaja poliježu samo jednom godišnje. Ženka ovog kakadua može snijeti najviše dva jaja

Svake se godine u Indoneziji ulovi više od 10.000 raznih vrsta papagaja koji ilegalnim putevima dolaze do kupaca širom svijeta.

Na svakih 1000 ulovljenih papagaja, njih 400 umre prilikom transporta zbog loših uvjeta i okrutnog postupanja. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Dracubecca 07.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • hende007 06.05.2015.

    Jadne životinje. Ako se ovo nastavi, uskoro će izumrijeti i ova vrsta. Krijumčari su zaslužili prikladnu kaznu, a sudeći po mjestu događaja, ne piše im se dobro.

  • PATRICIA 06.05.2015.

    Brutala...kakvi su to ljudi? Jadne ptice što su proživjele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare