To je to što me zanima!

U podne u Ateni će se sastati Grčka vlada i njezini vjerovnici

Europska komisija nije zadovoljna dosad iznesenim prijedlozima grčke strane, a vlada i dalje ne želi dirati plaće i mirovine svojih građana. Pregovarat će do 23. 4.
Vidi originalni članak

Bruxelleska grupa i članovi grčke vlade sastat će se u podne u Ateni. Grčki predstavnici na čelu s Giorgosom Chouliarakisom, predstavit će svojim vjerovnicima detaljan plan reformi. Europska komisija nije zadovoljna dosad iznesenim prijedlozima grčke strane, a vlada i dalje ne želi dirati plaće i mirovine svojih građana.

- Sastanak bruxelleske skupine održat će se sutra popodne. Bit će to prigoda da se razmotri stanje u pregovorima s Grčkom koji se vode proteklih dana - izjavila je u četvrtak glasnogovornica Komisije Mina Andreeva.

'Bruxelleska skupina' u europskom žargonu označava predstavnike grčke vlade, Europske komisije, Europskog stabilizacijskog mehanizma, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda, javlja Herald Sun.

Susreti u Ateni završit će 23. travnja, dan prije nego u Rigi počne sastanak euroskupine, ministara financija zemalja članica eurozone, javlja Greekreporter.

Ako do 24. travnja Grčka ne postigne dogovor s vjerovnicima prijeti joj bankrot, upozorava bonitetna agencija S&P.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Ulterius 18.04.2015.

    Polako i sigurno plasira se model kineskog komunizma putem restrikcija;buđenje će biti bolno.....

  • kokaza5 18.04.2015.

    A baš me zanima kako će Grčka završiti tu priču.

  • 2 x general 18.04.2015.

    najljepši primjer ( i pouka ) kako je ljepo živjeti na tuđoj kopanji je grčka. nadprosječne plaće, penzije, božičnice, uskršnice, regresi, nagrade sve bez pokrića. i sada kada treba vratiti pare svi glume gljive! njihova vlada zadužila se kod Goldman Sahsa u nevjerojatnom iznosu ( a da to građani uopće nisu znali ), banka se upisala kao vlasnik svih državnih nekretnina: aerodromi, željeznice, grčka lutrija, luke..............pare podjelili raji za penzije i plaće državnim službenicima i sada se čude?? neodgovorno od strane vlade pa ljepo preporučujem da grci to riješe s likovima koji su ih zadužili - najbolje batinom!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare