To je to što me zanima!

'U popis stanovništva ulaze oni koji borave ili planiraju boraviti u Hrvatskoj najmanje 1 godinu'

Broj ukupnog stanovništva utječe i na izračun procijepljenosti i BDP-a, kazala je i dodala da su to samo neki od primjera važnosti broja stanovnika
Vidi originalni članak

Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković kazala je da nije zadovoljna rezultatima Popisa stanovništva te da je rezultati brinu.

DEMOGRAFSKA OBMANA Demografi o pustoj Hrvatskoj: 'Kod nas se sve svodi na dječje doplatke. Ovako rade Mađari...'

Prvi rezultati popisa stanovništva 2021., koje je Državni zavod za statistiku objavio u petak, pokazuju da se u razdoblju od 2011. do 2021. broj stanovnika Hrvatske smanjio za 396.360 osoba, odnosno 9,25 posto, a pad broja stanovnika i kućanstava zabilježile su sve županije. Ukupan broj stanovnika je 3.888.529.

HRVATSKA IZUMIRE Ljudi koji su napustili Hrvatsku: 'Koga Hrvatska može privući? Ovo su razlozi zašto smo otišli'

- Kao i svi ostali građani, ne mogu reći da sam zadovoljna rezultatima. Naravno da me brine - kazala je Brković za Dnevnik Nove TV.

Brković je objasnila da u popis stanovnika ulaze samo oni koji borave ili namjeravaju boraviti u Hrvatskoj najmanje godinu dana. 

NEVJEROJATAN PAD Radić upozorava: Hrvatska propada i nestaje, a mi samo gledamo tko je najmanje kriv

Popisom je utvrđeno i da je porastao broj stambenih jedinica, a Brković je otkrila da je najveći porast u Dubrovačko-neretvanskoj i Šibensko-kninskoj te Istarskoj županiji. Pad se bilježi u četiri županije među kojima prednjači potresom pogođena Sisačko-moslavačka županija.

'OVO JE KATASTROFA' Demografi: Do kraja desetljeća Hrvatska bi mogla pasti na samo 3,5 milijuna stanovnika

Broj ukupnog stanovništva utječe i na izračun procijepljenosti i BDP-a, kazala je i dodala da su to samo neki od primjera važnosti broja stanovnika.

NOVI POPIS STANOVNIŠTVA Pogledajte koliko stanovnika ima u vašem gradu ili mjestu

Istaknula je i da nije moguće usporediti ukupni broj stanovnika Hrvatske s nekim drugim europskim zemljama, poput Rumunjske i Bugarske.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gvagec 15.01.2022.

    Moja starija kći otišla, bio sam sa njom u USA tri mjeseca. Idem opet ove godine. Kada zaradim zeleni ostajem. Ovih 200.000 poklanjam Vladi. Ostal djeca se također spremaju i pa pa .....

  • Selo_malo 15.01.2022.

    Ja planiram nastaniti se na Marsu. Da li se sa time smatram stanovnik om tog planeta?

  • zmarge 15.01.2022.

    Ma baš vi znate tko aktivno živi u Hrvatskoj, pogotovo kad si mogao obaviti popis online. Ima nas oko 3 milijuna aktivnih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare