To je to što me zanima!

U požaru izgorjelo 600 hektara šume, turisti se vraćaju u Selce

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar turizma Veljko Ostojić kazao je kako je oko 7 posto turista privremeno napustilo hotele i kampove te da se očekuje kako će se svi oni ipak vratiti
Vidi originalni članak

Vatrogasci su uz pomoć tri kanadera u utorak uspjeli staviti veliki požar na području Crikvenice, Bribira i Selca. S ognjenom buktinjom, koja je u više navrata prijetila kućama, borili su se od ponedjeljka. Stanje je bilo dramatično jer je olujna bura dodatno otežavala gašenje. Na terenu je bilo preko 300 vatrogasaca. DUZS je požar proglasio ugašenim oko 13 sati.

Točan uzrok požara još se utvrđuje, a Novi list piše kako je iz više izvora potvrđeno da je riječ o ljudskom faktoru. Krim-policija bila je na terenu, a posebno se zadržala oko jedne kuće u naselju Jargovo.

U golemom požaru izgorjelo je između 500 i 600 hektara šume, niskog raslinja i trave, a materijalna šteta na objektima je gotovo neznatna. Ministar turizma Veljko Ostojić kazao je kako je oko 7 posto turista privremeno napustilo hotele i kampove te da se očekuje kako će se svi vratiti.

- Zanimljivo je da su turisti aktivno sudjelovali u gašenju požara i sanaciji posljedica što pokazuje da razumiju da je bila riječ o izvanrednim okolnostima  i takav njihov pristup treba cijeniti i zahvaliti im na pomoći - rekao je ministar za Novi list i predložio da se za sve u Selcu napravi fešta.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ZMIJA1 25.07.2012.

    a najčešće je ljudski faktor

  • It's kišing 25.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • dolly monn 25.07.2012.

    ko god da je da bar ga sustigla ovakva katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare