To je to što me zanima!

Požar na otoku Olipi će noćas gasiti više od 40 vatrogasaca

Požar je buknuo u srijedu u ranim jutarnjim satima, a s vatrenom stihijom cijeli dan bori se više desetaka vatrogasaca. Inače, Olipa je nenastanjena
Vidi originalni članak

U požaru na otoku Olipi izgorjelo je najmanje 20 hektara borove šume, rekao je u srijedu vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Požar je buknuo u srijedu u ranim jutarnjim satima, a s vatrenom stihijom cijeli dan bori se više desetaka vatrogasaca.

Više od 40 vatrogasaca ostat će na otoku Olipi cijelu noć gasiti požar, a tek će se ujutro vidjeti je li im ponovno potrebna zračna potpora, potvrdio je u srijedu navečer vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. 

- Popodne su nam došla dva kanadera, a pred noć su napustili požarište. Trenutno je na terenu 40-ak vatrogasaca iz nekoliko postrojbi. Oni će ostati cijelu noć tamo, situacija je jako složena, požar još uvijek gori. U jednom trenutku je okrenuo i jak vjetar zbog čega se dim osjetio i u Dubrovniku. Čim svane vidjet ćemo hoćemo li trebati potporu zračnih snaga, kada ćemo raditi i smjenu vatrogasaca - rekao je Simović.

U požaru koji je buknuo u ranim jutarnjim satima srijede na otoku Olipi do popodne je izgorjelo najmanje 20 hektara borove šum. Riječ je o izrazito strmom i zahtjevnom terenu za gašenje, a tijekom dana u gašenju su sudjelovala do tri kanadera.

Inače, Olipa je nenastanjena, a smještena je između poluotoka Pelješca i otoka Jakljana.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare