To je to što me zanima!

U požaru u bivšem vojnom skladištu ozlijeđen vatrogasac

Kako se radi o lokaciji Gliboki jarek, u požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po području nakon velike eksplozije vojnog skladišta 1994. godine
Vidi originalni članak

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su da su oko 15 sati zaprimili obavijest Centra veze Javne vatrogasne postrojbe Zagreb o požaru šume i niskog raslinja na području Dubokog jarka.  

- Na intervenciju gašenja ovog požara izašlo je za sada 30 vatrogasaca sa 10 vozila. Požar su pod kontrolu stavili profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (11 vatrogasaca) uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca i opasnosti za stambene objekte i stanovništvo nema. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen i zbrinut je na mjestu događaja. Kako se radi o lokaciji Gliboki jarek, u požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 7. 4. 1994. godine. Zbog toga opožarenoj površini od cca 150 000 m2 se pristupa sa osobitim oprezom. Uz vatrogasne snage na terenu se nalaze i službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Zagreb i dežurni timovi Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba - zaključuju iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 
 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • barica56 20.08.2017.

    Odgovorno tvrdim nikakvog varenja nije bilo niti su boce za varenje izvađene iz kombija to mogu potvrdit oni koji su skakali u kombi da ih izveze van kako bi spasili glave ima još toga al nije za javnost a ovo sa generalom i tenkom je istina.

  • crazy mind 18.08.2017.

    velik utisak tada je na mene ostavio general Stipetic. noc je vec pala a unustrasnjost vojarne su osvjetljavale samo vatra i ceste eksplozije. odjednom iz mraka izlazi lik u svecanoj odori HV-a (bez pancirke) u pratnji nekoliko vojnih policajaca (sa pancirkama). trazio je sefa policije koja je tada jedina bila u vojarni. zamolio je da se jos jednom provjeri dali ima eventualnih prezivjelih (ranija provjera je pokazala da nema). na ceste eksplozija momci iz pratnje su"zabijali noseve"u prasinu a general je stajal kak da je"na paradi". geleri su sisali po granju iznad nas a on nije ni jednom trepnul. nakon jedne jake eksplozije u blizini rekao je da sada vjeruje da prezivjelih (ranjenih) vise nema i nakon sto smo ga upoznali sa do tada ucinjenim napustio je vojarnu. prije njega je u vojarnu u tenku m-84 pokusao uci jedan drugi general HV-a(novinari su ga proglasili najhrabrijim hrvatskim generalom) ali nakon sto je policijski pirotehnicar esplozivom unistio projektil za veber koj je lezao tenku na putu, tenk je okrenul na mjestu i "tutta forza"nestao iz vojarne. normalno da novinari ulazak generala Stipetica nisu ni spomenuli jer ipak su puno atraktivniji oni kaj se voze u tenkicima nego oni kaj hodiju peske po"bojistu"(stvarno je gruvalo kak na liniji).

  • Vlad 18.08.2017.

    Baš sam prije nekoliko dana razgovarao o tom području koje postaje najaraktivnija građevinska zona u Sesvetama. Neko od podobnih će to jeftino kupiti. Država će platiti razminiranje koje je daleko skuplje od sadašne cijene kvadrata zemljišta. Grad će obnoviti infrastrukturu... Sad mi jasno zašto su jedino Sesvete od okolnih gradova u sklopu Zagreba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare