To je to što me zanima!

U praznim pogonima na Krku ostavili 700 tona kemikalija

Direktor postrojenja priznaje kako problem postoji, ali ističe kako se nada da će se rješenje pokrenuti kroz 40-ak dana. Tada bi trebali napraviti minimalnu sanaciju
Vidi originalni članak

Radnici Dina Petrokemije na Krku i lokalno stanovništvo zabrinuti su zbog praznog pogona. Ni nakon godinu i pol nitko ne poduzima ništa kako bi se postrojenja sa 700 tona kemikalija sanirala. Direktor postrojenja Fabia Giacomettija priznaje kako problem postoji, ali ističe kako se nada da će se rješenje pokrenuti kroz 40-ak dana. Tada očekuju prvu isplatu najma kojom bi napravili inspekciju i minimalnu sanaciju.

- U više navrata upozoravali smo na moguću opasnost i još 2012. podnijeli zahtjev ministarstvu za pokretanje stožera za hitno saniranje kemikalija, no ništa nisu poduzeli. Tek je napravljen nadzor čiji apsurdni zaključak je bio kako jedina opasnost prijeti od sabotaže radnika, koji su tada radili bez isplate 20 zaostalih plaća - kaže predsjednik sindikata Predrag Mihaljevi. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Stipe Mavor 01.03.2015.

    Nisu ostavili ( valjda se misli na neplaćene radnike ) , nego je kapetan - vlasnik napustio brod. U svakoj normalnoj državi brod bi zavezali i osigurali, a naša se vlada ponaša kao da su ta postrojenja u Americi. Napušteni brod se osigura i preda onome tko zna sa njime ploviti. Vlasnik koji u nešto uloži o tome i brine, ako dobije na poklon gleda koliko će izvući i pobjeći, a brod nek luta.

  • Timmy2 01.03.2015.

    Tko taj problem bude sanirao,svaka mu čas t!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare