To je to što me zanima!

'U privatizaciji Dalmatinke napravljena je pogreška!'

Oko 150 radnika Dalmatinke plaću nisu dobili devet mjeseci, pa su neki stupili u štrajk glađu. Pripremaju se za prosvjed u Zagrebu
Vidi originalni članak

U privatizaciji sinjske tvornice Dalmatinka Nova učinjena je pogreška i uspostavljena loša komunikacija između vlasnika i zaposlenika - rekao je poptredsjednik Vlade Damir Polančec.
Rješenje problema treba ponuditi management Dalmatinke, kaže Polančec. I dok radnici štrajkaju glađu Vlada kao jedan od vjerovnika prati što se događa. Kao jedno od razumnih rješena vidi dokapitalizaciju tvrtke, a alternativa je stečaj.
Sindikalac Krešimir Sever pozvao je štrajkaše iz sinjske Dalmatinke nove da se ukrcaju u autobuse i dođu protestirati u Zagreb. Prosvjedni put obuhvatit će okupljanja pred ministrastvima gospodarstva i pravosuđa, HPF-om i talijanskom ambasadom. Gotovo 150 radnika tvornice pred stečajem, koji već devet mjeseci nisu primili plaće, oduševljeno se odazvalo Severovoj inicijativi. Radnici Dalmatinke sumnjaju da su braća Ladini tvornicu dobili nezakonito, a Sever ih je prozvao zbog nepoštivanja Hrvatskih zakona i ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • entoni 19.05.2008.

    Prestrašno ! Tužno i bezobrazno sramota !

Komentiraj...
Vidi sve komentare