To je to što me zanima!

U prosincu suđenje Rambu za zločine u Dubrovniku

Umirovljeni oficir bivše JNA, Vladimir Kovačević zvani Rambo, za zločine u Dubrovniku 1991. god. odgovarat će pred sudom u Beogradu
Vidi originalni članak

Suđenje umirovljenom oficiru bivše JNA Vladimiru Kovačeviću zvanom Rambo za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i granatiranje Dubrovnika 1991. godine počet će 5. prosinca pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu na osnovi predmeta koji je srbijanskom pravosuđu ustupio Haški sud. Prema optužnici, Kovačević i postrojbe pod njegovim zapovjedništvom ispalile su više stotina projektila na dubrovački Stari grad, pri čemu su stradali civili Pavo Urban i Tonči Skočko, tri su osobe ranjene, a potpuno je razoreno i izgorjelo šest povijesnih i arhitektonskih spomenika pod zaštitom UNESCO-a, te je oštećeno još 46 zgrada i objekata.Optuženi Kovačević, koji pred Haškim sudom nije iznio svoju obranu, vraćen je u Srbiju zbog lošeg psihičkog stanja i pod stalnim je liječničkim nadzorom.
Također, Srbija je podigla optužnicu protiv Zdravka Pašića (44) kojeg se sumnjiči da je kao pripadnik policije tzv. republike srpske krajine u prosincu 1991. u Slunju, po prethodnom dogovoru s Milanom Grubješićem, ubio liječnika Doma zdravlja Dragutina Krušića hicima iz automatske puške.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare