To je to što me zanima!

Mlatili starca u Puli i slomili su mu rebra. Kazne su - smiješne!

U zatvor će samo prvookrivljeni, inače pripadnik Tigrova R.B. (25) i to na 10 mjeseci. Drugookrivljenom je zatvor zamijenjen u rad za opće dobro, a trećeokrivljeni maloljetnik dobio je tek odgojnu mjeru
Vidi originalni članak

Srpanjska nedjeljna noć, umirovljenik čuva terasu kafića u Puli. Prilaze mu trojica mladića. Prema riječima vlasnika kafića, zasmetale su im hrvatske i istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umirovljenika Evelina prvo su napali verbalno. Kad im je rekao da se maknu, napali su ga i fizički. Tukli su ga stolicama i cipelarili, slomili su mu tri rebra.

VIDEO: ZA NJIH TRAŽILI PRITVOR Ovo su nasilnici koji su mlatili umirovljenika, jedan krio lice

Oprez! Za neke bi snimka mogla biti UZNEMIRUJUĆA 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za neke bi snimka na kojoj trojica mladića mlate nemoćnog starca mogla biti uznemirujuća, ali za sve bi uznemirujuće morala biti kazna koju su za to dobili. Samo jedan od trojice nasilnika će u zatvor. Radi se o pripadniku specijalne postrojbe Hrvatske vojske i prvookrivljenom R.B. (25), pripadniku Tigrova, koji je dobio godinu i osam mjeseci zatvora, od čega će u zatvor na 10 mjeseci, drugih 10 odslužit će uvjetno uz tri godine roka kušnje, piše Glas Istre. 

Kao otegotna okolnost uzeto mu je to što je u trenutku počinjenja djela bio vojna osoba u Hrvatskoj vojsci pa je trebao štiti RH i njezine građane, a ne ih mlatiti. Takvim je postupkom, obrazloženje je suda, nanio štetu sebi, ali i vojsci.

VIDEO: MORH OSUDIO NASILJE Umirovljenika kod Pule tukao i vojnik: Mlatili su me stolicama

Drugookrivljeni M.B. (24) iz Zagreba dobio je godinu dana zatvora koja mu je zamijenjena u rad za opće dobro. Trećeokrivljeni maloljetnik, koji je također iz Zagreba, dobio je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora.

'Mlatili su me stolicama'

POGLEDAJTE VIDEO

- Slomljena su mi tri rebra, slomljena mi je ruka, dobio sam udarac u glavu te imam čvorugu na glavi, a pri bijegu sam pao i udario se u nogu. Teže hodam. Nisam mogao spavati od šoka. Ostat ću u bolnici koliko treba. Sve je počelo oko 6.15 ujturo u nedjelju. Jedan od njih mi je prišao i pitao kad će se otvoriti kafić i počeli su ljuljati hrvatsku i istarsku zastavu. Rekao sam im da zastave puste na miru i da se kafić otvara u 8.30 sati. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se ponovno vratili. Maskirali su se i jedan me počeo lupat po glavi. Pao sam, a kad sam se digao bacili su stolicu na mene, vidi se sve na snimci - ispričao je pretučeni umirovljenik.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • AnitaLovren 15.10.2019.

    Molim poštovane novinare da ne daju netočne informacije.Svi optuženi su Petrinjci i sva trojica su punoljetne osobe.Nije pošteno da se jednom stavljaju inicijali , a ostalima ne, jer iza ostale dvojice stoji crkva i stranka.

  • spelica 12.10.2019.

    ne ulazeći u presudu niti ostalo ....već prije postavih pitanje - zašto se ne poklapaju snimke s ove dvije nadzorne kamere ?!....na jednoj se jasno vidi na onoj strani gdje je čuvar pobjegao ( i za njim ostali ) - vidi se crveni parkirani auto a na drugoj ga nema, ali ima neki dostavljač s mopedom kojeg nema na prvoj !....Nitko to nije pojasnio niti objasnio ! ...Zanimljivo bi bilo čuti da netko objasni kako to da za vrijeme tog incidenta i napada dostavljač dolazi na terasu, sve se događa par metara od njega a on mirno dostavlja , kao da se baš ništa ne događa ....niti da bi zastao niti pogledao - ništa !....Ne bi li logično bilo da se , ako ne zbog događaja kojem prisustvuje , zainteresira za zbivanje zbog svoje sigurnosti - jer ne može biti siguran da neće napasti i njega , ako ništa drugo , zbog toga što je neželjeni svjedok !?

  • 12.10.2019.

    Zar je netko očekivao pravednije i veće kazne ?? Naše Pravosuđe je sramota, daleko smo mi od pravde i pravednih kazni! Sramotno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare