Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umirovljenika kod Pule tukao i vojnik: Mlatili su me stolicama

Mladići su oko 6 ujutro došli do kafića u centru Pule. Prema riječima vlasnika kafića, zasmetale su im hrvatske i istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva...

245 komentara

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i izražavaju žaljenje zbog događaja. MORH ističe kako postoje osnovane sumnje kako je jedan od trojice napadača pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na umirovljenika Evelina (69). MORH nam je također rekao da ukoliko se utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske napao umirovljenika kazna može biti i izgon iz vojske.

- Slomljena su mi tri rebra, slomljena mi je ruka, dobio sam udarac u glavu te imam čvorugu na glavi, a pri bijegu sam pao i udario se u nogu. Teže hodam. Nisam mogao spavati od šoka. Ostat ću u bolnici koliko treba. Sve je počelo oko 6.15 ujturo u nedjelju. Jedan od njih mi je prišao i pitao kad će se otvoriti kafić i počeli su ljuljati hrvatsku i istarsku zastavu. Rekao sam im da zastave puste na miru i da se kafić otvara u 8.30 sati. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se ponovno vratili. Maskirali su se i jedan me počeo lupat po glavi. Pao sam, a kad sam se digao bacili su stolicu na mene, vidi se sve na snimci - ispričao je pretučeni umirovljenik.

Podsjetimo, policija je u nedjelju navečer uhitila trojicu mladića koji su u nedjelju u ranim jutarnjim satima napali umirovljenika na terasi kafića u Puli koji je tamo radio kao čuvar. Jedan je uhićen u Puli, drugi u Zagrebu. Tijekom večeri uhićen je i treći napadač.

- Pobjegao sam s terase prema pošti u nadi da će me vidjeti stražar pošte koji ima pištolj. Mislio sam da će me makar on zaštititi ako ništa drugo jer nikoga na cesti u to doba nije bilo. Pa nedjelja je, ljudi spavaju i to je problem. Strah me je, i za sad ne idem nigdje. Ne znam hoću li se vratiti na radno mjesto, ovisi kako se budem osjećao. Rado sam honorarno prije toga i kao vozač a sad zbog slomljene ruke neću moći najmanje mjesec dana - rekao je teško ozlijeđeni muškarac.

NAPAD U PULI Pretukli umirovljenika: Policija uhitila svu trojicu napadača

Mladići su oko 6 ujutro došli do kafića u centru Pule. Prema riječima vlasnika kafića, zasmetale su im hrvatske i istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva. Verbalno su napali umirovljenika koji je radio kao čuvar na terasi kafića. On im je rekao da se udalje, no oni su se ubrzo vratili maskirani i naoružani palicama. Na njega su bacali stolce i cipelarili ga na cesti. Teško je ozlijeđen, mladići su mu slomili tri rebra, ima natučen bubreg i kvrgu na sljepoočnici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uhićeni napadači nalaze se na ispitivanju u PU istarskoj, a nakon ispitivanja smjestit će ih u policijski pritvor. U utorak bi ih trebali prevesti na Županijsko državno odvjetništvo gdje će ih opet ispitati, nakon čega će se ponovno odlučivati o istražnom zatvoru.

Možda vas zanima i ovo:
Message