To je to što me zanima!

U Puli spasili mačku: Tri dana je bila zaglavljena u dimnjaku...

Kamera dimnjačara otkrila je dodatni otvor s desne strane, no bez izlaza, sugerirajući mogući betonirani dimnjak. S obzirom na starost zgrade od oko 70 godina, arhitektica je primijetila da dimnjak nije vidljiv na skicama
Vidi originalni članak

Malena maca slučajno je upala u dimnjak dubine 12 metara te je ondje bila zaglavljena tri dana, piše Regional Express. Zaglavila je u dimnjaku zgrade u centru Pule,  a sam otvor je širine 50x17cm. 

Kamera dimnjačara otkrila je dodatni otvor s desne strane, no bez izlaza, sugerirajući mogući betonirani dimnjak. S obzirom na starost zgrade od oko 70 godina, arhitektica je primijetila da dimnjak nije vidljiv na skicama.

Osobe koje su primijetile mačku na dnu dimnjaka isprobavale su različite metode kako bi joj pomogle da izađe iz 12 metarskog dimnjaka, no nijedan pokušaj nije bio uspješan.

AUTOM SE ZABIO U KAMION U stravičnoj nesreći u Njemačkoj poginuo muškarac iz Imotskog: 'Velika tuga, svi su u nevjerici'

- Probali smo s plahtom i jutom do dole, ali maca je zablokirana od strana i to je jako visoko bez nagiba za nju plus moramo ju podići u kavez i pustiti van zgrade inače opet ostaje na krovu tako da ta opcija ne radi. Probali smo sa tzv. davilicom i špagom, ali je špaga previše mekana. Trebalo bi nam nešto čvršće. Ako nam netko moze izraditi teleskopski štap, drvene šipke i mrežu kako bi došli do nje pa zatvorili i podigli, bili bi vrlo zahvalni - ovako su probali spasiti macu iz dimnjaka.

Zaglavljenu macu na kraju su spasili vatrogasci koji su  je uhvatili s omčom i na taj način izvukli iz dubokog dimnjaka.

NAKON INCIDENTA NA ZAPADNOJ OBALI Izraelski vojnici napali novinare iz Njemačke, vlada reagirala: 'Poštujte slobodu medija!'

- Htjeli bismo se zahvaliti vatrogascima, dimnjačarima, uredu gradonačelnika i svim ljudima iz Hrvatske koji su nas cijelo jutro zvali i slali ideje, nacrte te se ponudili doći i sudjelovati. Hvala i vama i svim medijima koji su objavili jer da vas nije bilo, ne bi ni doslo do drugih - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • cupra 08.11.2023.

    Maci brzi oporavak i dugi život,a vatrogascima svaka čast

  • Dalmatinka😇 08.11.2023.

    Baš je slatka mačka. Hvala vatrogascima.😻

  • NijeRuža 08.11.2023.

    Ide maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare