To je to što me zanima!

U ranu zoru počela razmjena zarobljenika Izraela i Hamasa

Palestinski zarobljenici biti će zamijenjeni za izraelskog vojnika Gilad Shalita. Odmah sa svitanjem u autobuse se ukrcao oko tisuću pripadnika Hamasa
Vidi originalni članak

U utorak je započela dugoočekivana razmjena zatvorenika između Izraela i palestinskog Hamasa. U autobuse se u ranu zoru ukrcalo oko 1000 palestinskih zarobljenika. 

Palestinski zarobljenici će biti zamijenjeni za izraelskog vojnika Gilada Shalita. Njega bi iz Gaze trebali prebaciti na egipatski teritorij. Hamas će Shalita predati Egiptu, koji je posredovao u sporazumu, a Egipćani će ga predati Izraelcima u isto vrijeme kada 477 zatvorenih Palestinaca bude službeno pušteno.

Izraelskog vojnika prevest će u vojnu bazu u središtu Izraela. Tamo će ga dočekati obitelj i izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Naoružani članovi Hamasa poredali su se uz autocestu kod granice gdje će ostaviti njihove ljude koji su bili u zarobljeništvu. Baš kao i u Izraelu i Hamas priprema svečani doček svojim ljudima, piše New York Times.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • exsli is not 18.10.2011.

    izrael u zatočeništvu drži desetke tisuća civila, žena i djece! i sada su dali 1000 za jednog! zašto izraelci i amerikanci misle da 1 izraelac vrijedi više od 1000 palestinaca??

  • Harun32 18.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mazaluna 18.10.2011.

    Gledam tu razmjenu na CNN i neznam kaj bi rekla.To jadno dijete HAmas je oteto sa 19 godina i do sada je bio u zatvoru.Za njega su zamjenili 1000Palestinaca iz zatvora u Izraelu.Kao majka sam sretna jer znam što to znači njemu i njegovima, međutim CNN napominje da je među oslobođenima puno ubojica i terorista pa sad neznam

Komentiraj...
Vidi sve komentare