To je to što me zanima!

U Rijeci potvrdili smrtni slučaj: Gripa je dosad uzela tri života

U Rijeci je od posljedica gripe preminula osoba starija od 65 godina koja je imala malignu bolest i nije bila cijepljena protiv gripe, unatoč dvostrukoj indikaciji za cijepljenje
Vidi originalni članak

Gripa je uzela još jedan život, i to u Rijeci. Kako je za Novi list potvrđeno u Epidemiološkom odjelu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, riječ je o osobi starijoj od 65 godina koja je imala malignu bolest i nije bila cijepljena protiv gripe, unatoč dvostrukoj indikaciji za cijepljenje. Naime, cijepljenje se preporučuje i besplatno je za osobe starije od 65 godina, oboljele od kroničnih i malignih bolesti te zdravstvene radnike.

Ovo je treća zabilježena smrt od posljedica gripe u Hrvatskoj u ovoj godini.

Porast novoprijavljenih slučajeva gripe zabilježen je u cijeloj Hrvatskoj. Tako je u posljednjem epidemiološkom tjednu zabilježeno 8.747 novih slučajeva osoba oboljelih od gripe te je trenutačan broj oboljelih u ovoj sezoni u Hrvatskoj 16.900 osoba.

Epidemiolozi pak smatraju da epidemija gripe ipak još nije dosegnula svoj vrhunac. Naime, za sada je najveći porast broja oboljelih u skupini radnoaktivnih osoba, dok kod učenika osnovnih i srednjih škola još nije zabilježen značajniji porast slučaja zaraze gripom. Upravo zbog toga epidemiolozi smatraju da će vrhunac epidemije tek uslijediti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jozabroz 20.01.2017.

    i bas u rijeci? a imate tako "sposobnog druga doktora"))) uh pardon,on je politicar pa je zaboravio sve iz struke,,)))))lakse je nista ne radit..

  • Here Kommissar 19.01.2017.

    Više ljudi je stradalo dok su čekali u redu u Kauflandu kad su baterije bile na akciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare