To je to što me zanima!

U Saboru ispituju Hrvoj Šipek: 'Za državu bi bilo bolje da je Andrej Dimitrijević šef USKOK-a'

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Na neka pitanja nije odgovorila pa ju je Jandroković opomenuo, a najčešće pitanje je o slučaju Gabrijele Žalac
Vidi originalni članak

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek odgovara na pitanja saborskih zastupnika vezanih uz godišnje izvješće DORH-a za 2020. godinu. 

IMAJU NOVE DOKAZE Žalac namjestila posao od 32 mil. kuna?! Ministrica Tramišak poslala je USKOK-u prijave

Goruće pitanje je bilo je li znala za slučaj Žalac, kad je za njega saznala, je li lagala i zataškavala i u dogovoru s kim te zašto dopušta da ravnateljica USKOK - a snosi odgovornost za njene propuste. 

- Nisam lagala ni zataškavala. Prije konferencije za medije konzultirala sam se samo s ravnateljicom USKOK-a Vanjom Marušić. Obvezu obavještavanja EU tužitelja ima USKOK, a ne DORH - odgovorila je. 

U javnosti se protekla dva dana spekulira i o tome da je Hrvoj Šipek smijenila Vanju Marušić s mjesta ravnateljice USKOK - a, no ona je to demantirala. 

- Odluku ću donijeti nakon što se utvrde sve činjenice, neugodno mi je što je došlo do ovakve situacije. Pričekat ću rezultate nadzora rada USKOK - a prije nego donesem odluku. Imala sam povjerenje - rekla je. 

VELIKI PROPUSTI DORH: Vanja Marušić nije smijenjena, u tijeku je nadzor

Saborski zastupnici pitali su i zašto korupcijske afere otkrivaju istraživački novinari, a ne USKOK i DORH koji su za to zaduženi.

- Za državu bi bilo bolje da je Andrej Dimitrijević šef USKOK - a - rekla je Mirela Ahmetović referirajući se na novinara Telegrama koji je slučaj Žalac prijavio OLAF - u. 

- Istraživački novinari nekad pomažu USKOK - u u istragama i otkrivanju kriminalnih radnji - rekla je Hrvoj Šipek na što su saborski zastupnici prigovorili. U jednom trenu je izgubila i tijek misli. 

- Molim Vas malu stanku, pala mi je koncentracija - rekla je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću na što je on odgovorio da to nije uobičajeno i dao joj dvije sekunde. 

PROPUST USKOK-A Hrvoj Šipek traži nadzor zbog Žalac, ali nemaju kopiju spisa. Original su poslali EU tužitelju

Nikola Grmoja koji je na čelu Antikorupcijskog vijeća rekao je u Saboru da su oni odbili izvješće glavne državne odvjetnice.

- Zadužujemo Vladu da pokrene postupak razrješenja glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek - rekao je. 

Sada su na redu rasprava, a potom i glasanje. 

 

Uskoro više...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dale73 26.11.2021.

    Za glavnog državnog odvjetnika imenovati Zdravka Mamića, on ima sve potrebne karakteristike za taj položaj , on je toliko jamio da mu se je ogadilo dalje varati državu i radio bi pošteno čisto iz vica, iako se to protivi njegovu habitusu.

  • 26.11.2021.

    Zašto je Grandiozni bahat za govornicom u Saboru , zato što je okupirao sve sastavnice represivnog aparata , ima svoje ljude na svim strateškim mjestima , zločinci mogu jamiti sve , koliko ih volja , niko im ništa ne može . Grandiozni ima apsolutnu vlast . 

  • Jovani_1 26.11.2021.

    pitanje svih pitanja je ?! koliko če  g d o  pristati na preuzimanje suodgovornosti , odnosno kolko su jaki (utjecajni ) nalagodavci 

Komentiraj...
Vidi sve komentare