News

Komentari 41

Hrvoj Šipek traži nadzor zbog Žalac, ali nemaju kopiju spisa. Original su poslali EU tužitelju

Hrvoj Šipek traži nadzor zbog Žalac, ali nemaju kopiju spisa. Original su poslali EU tužitelju

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić su u srijedu održale konferenciju za medije, tjedan dana nakon uhićenja u aferi Softver

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek kreće u nadzor poslova USKOK-a u aferi Softver. No, i tu je došlo do problema. USKOK je svu dokumentaciju u aferi Softver dostavio Uredu EU tužitelja, ali kopiju spisa nisu napravili, doznaje Dnevnik Nove TV

POGLEDAJTE VIDEO: 

To se pokazalo problemom za glavnu državnu odvjetnicu koja je krenula u nadzor. Da bi ga mogla provesti, dodaju, zatražila je kompletan spis od Ureda europskog javnog tužitelja. Cilj nadzora joj je utvrditi je li propusta u slučaju bilo, kakvi su oni bili i tko je zadnjih odgovoran.

Podsjetimo, Zlata Hrvoj Šipek i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić su u srijedu održale konferenciju za medije, tjedan dana nakon uhićenja u aferi Softver.

Na konferenciji su branile rad DORH-a i USKOK-a, a dosta se govorilo o tome je li predmet Gabrijele Žalac bio mrtav ili ne. Marušić je rekla da su opsežni izvidi u tom slučaju trajali mjesecima, ali da nisu utvrdili dostatan stupanj sumnje kako bi otvorili istragu. U nekom trenutku Vanja Marušić priznala je kako je “bio propust” to što nisu sami obavijestili europske istražitelje o slučaju Žalac, koja je kao ministrica EU fondova posao izrade softvera od 13 milijuna kuna dala tvrtki s jednim zaposlenim, koja je pritom dugo bila u blokadi. 

Najčitaniji članci