To je to što me zanima!

U SAD-u je umro Hrvat Richard Marcinko. Bio je ratni heroj i šef elitnog odreda specijalaca

Richard Marcinko bio je prvi zapovjednik specijualne jedinice Team Six koja je 2011. provela vojnu operaciju u kojoj je ubijen Osama bin Laden
Vidi originalni članak

Preminuo je Richard Marcinko (81) umirovljeni zapovjednik američkih mornaričkih posebnih postrojbi (SEAL), hrvatskog i slovačkog porijekla.

Tužnu vijest je objavio njegov sin Matt Marcinko.

 - Izgubili smo heroja koji je bio jedan od tvoraca poznate SEAL-ove jedinice za specijalne operacije - Team Six, formirane 1980. godine. Bio je poznat kao Nestašni ratnik. Njegovo nasljeđe će živjeti vječno, a umro je kao prava legenda - napisao je njegov sin.

Naime, rođen je 21. studenog 1940. u Lansfordu u Pennsylvaniji. Otac mu je bio Hrvat iz Hercegovine, a majka iz Slovačke.

Njegov vojni put u Americi malo je reći da je filmski. Bio je veteran Vijetnamskog rata i prvi zapovjednik jedinice Team Six. Upravo ta jedininica je 2011. provela vojnu operaciju u kojoj je ubijen Osama bin Laden.

Nakon umirovljenja postao je pisac, govornik i konzultant. No, također je osuđen za prijevaru vojnih ugovora, piše CNN.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mily 28.12.2021.

    od zasluga u ratu nije mogao živjeti pa se okrenuo lopovluku, eh i njegovi zemljaci su ratovali u Hrvatskoj pa nas danas koriste i pljačkaju, a sve u ime ,,zasluga,,

  • Prodajem drva 28.12.2021.

    Demo Dick xD

  • POMOCNI RADNIK 28.12.2021.

    pa ako je imao i kap hrvatske krvi, logicno je da je za nesto osudjen...prevare kazete...

Komentiraj...
Vidi sve komentare