To je to što me zanima!

U SDP-u sastanak zbog ovrhe: 'Preživjeli smo mi i gore stvari'

O rješenju će odlučiti Predsjedništvo, poručio je uoči sastanka Ivo Jelušić. Sličan komentar dali su i Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Predrag Matić...
Vidi originalni članak

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu od 14 sati traje sastanak povodom presude po kojoj bi SDP morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme zbog predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. u iznosu od 4,3 milijuna kuna. Iznos se u međuvremenu s kamatama i sudskim troškovima udvostručio i popeo do otprilike 10 milijuna kuna.

Većina članova SDP-a pri dolasku na sastanak nije bila raspoložena za izjave. Ipak, Romana Jerković komentirala je kako je stranka preživjela i gore stvari pa će preživjeti i ovo.

U ZEMLJI SINKOPE Nekoć velika stranka sad je na milosti tipa kojeg zovu Kikaš...

- O rješenju će odlučiti Predsjedništvo - poručio je uoči sastanka Ivo Jelušić. Sličan komentar dali su i Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Predrag Matić...

Vedran Babić je prilikom.dolaska na Predsjedništvo na pitanje što očekuje dobacio - predstečajnu nagodbu!

Neslužbeno se doznaje da je jedan dio SDP-ovaca sklon nagodbi oko plaćanja duga dok drugi to odlučno odbacuje.

Nešto iza 16 sati dogovorena je pauza, a SDP-ovci bi se u stranačkoj središnji ponovno trebali okupiti oko 17.30 sati. 

INICIJATIVA IZAZVALA BURU: 'Neka zastupnici daju 40 posto plaće za plaćanje duga SDP-a'

Bandić: A di su pare?

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, komentirao je situaciju vezanu za presudu Visokog trgovačkog suda prema kojoj SDP treba platiti za njegovu kampanju 2009. godine s kamatama i sudskim troškovima skoro 10 milijuna kuna

Nije želio komentirati tko je kriv za tu situaciju jer kako je rekao nije njegov problem.

'Čiji je to dug? Ja bih samo postavio pitanje di su pare? Ja nemam veze s parama Još jednom ponavljam – Di su pare?, upitao je Bandić, javlja tportal.

Usvojili tužbeni zahtjev

SDP je početkom tjedna pojasnio da je u postupku koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, a povodom tužbe Televizije Sljeme, prvostupanjska presuda donesena 27. ožujka 2015. i to u korist SDP-a, čime je odbijen zahtjev za isplatom 4,35 milijuna kuna.

"Povodom žalbe tužitelja nad kojim je u međuvremenu Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 16. siječnja 2017. godine otvorio stečajni postupak, Visoki Trgovački sud Republike Hrvatske je donio 4. siječnja 2018. presudu kojom je preinačio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu, a kojom se usvaja tužbeni zahtjev Televizije Sljeme d.o.o. na temelju kojeg bi SDP trebao isplatiti sporni iznos", navode u SDP-u.

DUŽNI 9,5 MILIJUNA KUNA SDP-u ovrha zbog Bandića, ali Bero i on se druže na večerama

Bandić je odbio podrobnije komentirati presudu Visokog trgovačkog suda. Podsjetio je tek da je 2009. bio kandidat SDP-a na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba i to za svoj četvrti mandat, dok je tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio nositelj liste za Gradsku skupštinu.
 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Wiga 24_500 10.02.2018.

    Građani RH Spavajte mirno,,,svih 198 Političkih Stranaka u Hrvatskoj će Opstati na zadovoljstvo svih građana RH

  • MaceWindu 10.02.2018.

    Eto.U zivotu sve se vraca sve se placa.Mnogi ljudi su zbog vas bili ovrseni pa je samo red da se i vama servira vasa medicina.Samo ovrha je daleko pre MILOSRDNA sudbina za vas.Vama treba puno gore.

  • Pobotchnick Leeyoobo 09.02.2018.

    jebe im se, nisu ih oni zaradili

Komentiraj...
Vidi sve komentare