Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

'Neka zastupnici daju 40 posto plaće za plaćanje duga SDP-a'

Tihomir Jaić iz Bjelovara predlaže da se stranačke dužnosnike "oporezuje" velikim postocima njihovih plaća u korist stranke, pri čemu se od saborskih zastupnika očekuje da doniraju...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
53 komentara

Nakon što je u SDP-u pokrenuta velika akcija uplaćivanja donacija stranci kojoj prijeti blokada računa zbog duga za kampanju Milana Bandića u visini od skoro 10 milijuna kuna, pri čemu su neki donirali i po 4.000 kuna pojedinačno, sada se pojavila nova inicijativa:

Tihomir Jaić iz Bjelovara predlaže da se stranačke dužnosnike "oporezuje" velikim postocima njihovih plaća u korist stranke, pri čemu se od saborskih zastupnika očekuje da doniraju i do 40 posto posto plaće, piše Novi list.

- Temeljem financijskih poteškoća sa kojima je SDP suočen proteklih dana predlažem da se na sljedeću sjednicu Glavnog odbora predloži usvajanje sljedećeg zaključka: pozivaju se svi članovi SDP Hrvatske koji obnašaju funkcije da pomognu uplatom donacije da se prebrodi ova teška situacija. Na sljedeći način: prvo, svi članovi SDP Hrvatske koji primaju jednokratne naknade (Nadzorni odbori, Upravna vijeća, Općinska i gradska vijeća, Skupštine i sl) da uplate jednu prosječnu mjesečnu naknadu kao donaciju.

Naravno da je ova "klasna borba" unutar SDP-a ogorčila zastupnike.

- Očekivalo se da Bernardić napadne nas zastupnike, koji smo mu ionako trn u oku. Nakon ovoga mogu samo prestati plaćati članarinu, a ne ništa donirati, rekao je jedan od čelnika kluba zastupnika SDP-a, dodajući da je dug koji prijeti ovrhom nastao u SDP-u Zagreba, pa nema razloga da ga plaćaju svi članovi stranke, a osim toga ta se situacija mogla riješiti na stotinu načina tijekom osam godina, a stranka je propustila reagirati.

- Zastupnici su trenutno u SDP-u proskribirani kao viša kasta, pa nas se mora kazniti za tuđe greške? To ne dolazi u obzir, kaže zastupnik SDP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message