To je to što me zanima!

U školama 23 đaka, sindikati traže da se obustavi nastava

U ponedjeljak je u škole došlo (na uzorku od 627 škola u Republici Hrvatskoj) svega 109 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u utorak taj broj bio još manji, odnosno svega 23 učenika
Vidi originalni članak

Sindikat hrvatskih učitelja poslao je zahtjev za žurno preispitivanje nužnosti dolaska zaposlenika u škole jer smatraju kako nema potrebe za fizičkom prisutnosti zbog malog broja učenika. U ponedjeljak je u škole došlo (na uzorku od 627 škola u Republici Hrvatskoj) svega 109 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u utorak taj broj bio još manji, odnosno svega 23 učenika. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Smatramo da je doista opasno, a i sasvim nepotrebno zaposlenike izlagati povećanom riziku od zaraze - stoji u zahtjevu, a iz sindikata se pozivaju i na Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je dao jasne upute da se sastanci održavaju samo 'kada su neophodni i neodgodivi te moraju biti organizirani u što većim prostorijama uz dovoljan razmak (najmanje jedan do dva metra) između pojedinih osoba'. 

IZBJEGAVAJTE GUŽVE Korona: Koliki je rizik putovati avionom, autobusom i vlakom?

- Takve mjere nije moguće u potpunosti provoditi u školama, a tim više što higijensko-sanitarne mjere u školama nisu dovoljne za boravak učenika zbog nedostatka higijenskih potrepština i premalog broja zaposlenih djelatnika, na što upozoravamo već godinama - navode iz sindikata, a prema analizi koju su proveli najveći broj učenika, točnije njih petero pojavilo se u školi u splitsko-dalmatinskoj županiji dok čak u 11 županije nije došao niti jedan. 

Zahtjev je poslan Ravnateljstvu civilne zaštite na znanje Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu zdravstva, Uredu predsjednika Vlade te Uredu predsjednika Republike Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • iskra21 17.03.2020.

    A drugi mogu raditi i biti podložni zarazi? Ok, neka ne idu u školu, ali neka ih se rapodjeli kriznim stožerima da budu na ispomoći.

  • colonelo 17.03.2020.

    OK, ne treba nastavnike držati u školama već ih staviti na raspolaganje križnim stožerima i iskoristiti ih na ispomoći onima koji se bore protiv korone i posljedica zaraze na stanovništvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare