Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
6 komentara

U školama 23 đaka, sindikati traže da se obustavi nastava

U ponedjeljak je u škole došlo (na uzorku od 627 škola u Republici Hrvatskoj) svega 109 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u utorak taj broj bio još manji, odnosno svega 23 učenika

Zagreb: Ministrica Divjak zaigrala badminton tijekom obilaska škole i provjere novog načina rada
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
6 komentara

Sindikat hrvatskih učitelja poslao je zahtjev za žurno preispitivanje nužnosti dolaska zaposlenika u škole jer smatraju kako nema potrebe za fizičkom prisutnosti zbog malog broja učenika. U ponedjeljak je u škole došlo (na uzorku od 627 škola u Republici Hrvatskoj) svega 109 učenika od 1. do 4. razreda, dok je u utorak taj broj bio još manji, odnosno svega 23 učenika. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Smatramo da je doista opasno, a i sasvim nepotrebno zaposlenike izlagati povećanom riziku od zaraze - stoji u zahtjevu, a iz sindikata se pozivaju i na Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je dao jasne upute da se sastanci održavaju samo 'kada su neophodni i neodgodivi te moraju biti organizirani u što većim prostorijama uz dovoljan razmak (najmanje jedan do dva metra) između pojedinih osoba'. 

A man wearing a face mask hugs a woman amid the coronavirus disease (COVID-19) at Viracopos International Airport, in Campinas IZBJEGAVAJTE GUŽVE Korona: Koliki je rizik putovati avionom, autobusom i vlakom?

- Takve mjere nije moguće u potpunosti provoditi u školama, a tim više što higijensko-sanitarne mjere u školama nisu dovoljne za boravak učenika zbog nedostatka higijenskih potrepština i premalog broja zaposlenih djelatnika, na što upozoravamo već godinama - navode iz sindikata, a prema analizi koju su proveli najveći broj učenika, točnije njih petero pojavilo se u školi u splitsko-dalmatinskoj županiji dok čak u 11 županije nije došao niti jedan. 

Zahtjev je poslan Ravnateljstvu civilne zaštite na znanje Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu zdravstva, Uredu predsjednika Vlade te Uredu predsjednika Republike Hrvatske. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message