To je to što me zanima!

U Sloveniji iznimno obilna tuča, nevrijeme stiže i u Hrvatsku

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja
Vidi originalni članak

Snažni grmljavinski sustavi koji su Sloveniji donijeli iznimno obilnu tuču polako su ušli na sjeverozapad Hrvatske, javlja IstraMet.

U Hrvatskoj je danas bilo pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, no kasno poslijepodne i navečer nas mjestimice očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme, javlja DHMZ.

ISKLJUČITE UREĐAJE IZ STRUJE Pazite se! Navečer stiže jako nevrijeme, narančasti alarm upaljen je za dvije regije

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja. Napominju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući  prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

SRUŠEN KROV CRKVE VIDEO Kaos u Njemačkoj: Tri mrtva, 40 ozlijeđenih u strašnoj oluji. Tornado je čupao krovove

Regije su na karti označene narančastom bojom što upućuje na opasno vrijeme, a karlovačka i gospićka označene su žutom bojom što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ZG_d 22.05.2022.

    Molim Vakulu i ostale meteorologe da ponove školovanje..... Baš im nije išlo...

  • jeeben radoznale 22.05.2022.

    Kuva se ocat,nista od najave.

  • Alex Bobnjek 21.05.2022.

    Uvo uopće nije istina. Za Zagreb i okolicu Zagreba ste stavili narančasto upozorenje zbog velikih nevremena poplava munja, a u Zagrebu niti kapi kiše cijelo popodne i cijelu večer, niti će do kraja večeri bit kiše u Zagrebu i okolici Zagreba i u ostatku unutrašnjosti. Ovo što ste najavili nema veze sa istinom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare