News

Komentari 16

U Sloveniji iznimno obilna tuča, nevrijeme stiže i u Hrvatsku

U Sloveniji iznimno obilna tuča, nevrijeme stiže i u Hrvatsku

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja

Snažni grmljavinski sustavi koji su Sloveniji donijeli iznimno obilnu tuču polako su ušli na sjeverozapad Hrvatske, javlja IstraMet.

U Hrvatskoj je danas bilo pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, no kasno poslijepodne i navečer nas mjestimice očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme, javlja DHMZ.

U zagrebačkoj i osječkoj regiji moguća su jača grmljavinska nevremena te se građane upozorava da budu spremni na potencijalnu štetu koju takva nevremena donose te da se zaštite od munja. Napominju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući  prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Regije su na karti označene narančastom bojom što upućuje na opasno vrijeme, a karlovačka i gospićka označene su žutom bojom što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Najčitaniji članci