To je to što me zanima!

U Sloveniji uhvaćeni Nizozemci - krijumčarili 15 migranata

Stranci su odmah nakon kontakta s policijom zatražili azil u Sloveniji, pa su prebačeni u dom za azilante u Ljubljani, dok su Nizozemci uhićeni i oduzeto im je vozilo
Vidi originalni članak

Slovenska policija u subotu je kod mjesta Medribnik na istoku zemlje privela dvojicu državljana Nizozemske koji su prevozili 15 ilegalnih migranata.

Kako je u subotu objavila mariborska policijska uprava, Nizozemci su privedeni nakon što je u njihovom vozilu otkriveno 15 stranaca koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Policajci iz policijske postaje Gorišnica su tijekom jutra zaustavili vozilo u kojemu su bili 26-godišnji vozač i njegov 29-godišnji suputnik, a prilikom pregleda zatvorenog dijela njihova teretnjaka otkriveno je i privedeno u postaju 15 stranaca, od kojih 8 egipatskih državljana, 6 Iračana i jednog Sirijca.

STIŽU NOVCI IZ IRAKA, PAKISTANA... 'Ilegalnim migrantima u BiH u protekle tri godine uplaćeno je više od 20 milijuna kuna...'

Stranci su odmah nakon kontakta s policijom zatražili azil u Sloveniji, pa su prebačeni u dom za azilante u Ljubljani, dok su Nizozemci uhićeni i oduzeto im je vozilo.

Zbog kaznenog djela zabranjenog prijelaza državne granice ili državnog teritorija obojica su uz kaznenu prijavu upućena na ispitivanje istražnom sucu u Ptuju.

Broj ilegalnih prijelaza slovenske granice smanjen je prošle godine u odnosu na 2019., najviše zbog pandemije koronavirusa.

Ministarstvo unutarnjih poslova u petak je objavilo podatke o ilegalnim migracijama u Sloveniji za prošlu godinu, prema kojemu su u 2020. zabilježena 14.592 ilegalna prijelaza granice.

To je više od deset posto manje nego 2019., a najčešće se radilo o migrantima iz Pakistana, Afganistana i Maroka koji su činili dvije trećine svih stranaca zatečenih u ilegalnom prijelazu granice.

U KAMPU NEMA VODE Migranti u BiH: Natikače na -15

Policija ipak očekuje porast ilegalnih migracija kad dođe do poboljšanje vremena.

Lani se smanjio i broj onih ilegalnih migranata koji su policiji izrazili namjeru traženja azila u Sloveniji, ali su potom otišli ne čekajući rješenje prema željenim destinacijama na sjeveru i zapadu Europe, pojasnili su u slovenskoj policiji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 17.01.2021.

    Nizozemci Haso i Jovan🤮

  • MandalaOraoŽivota 17.01.2021.

    Nije niti ćudo kaj se kod nas dešava kad se šeče kak tko hoće i to bez dokumenata i još kroji neku pravdu i radi teror...Ljude treba samo od sebe tjerati pogotovo ovakve jer koliko ćeš im pomaati vjeruj da će te baš taj uskoro protjerati i zauzeti tvoje mjesto..Ljudi su stoka što im više daš to će te bolje uništiti...Ako neznaš svoje sačuvati uzet će ti to tvoje jer nisi znao čuvati ..Ne vjeruj Nikome Osim Sebi...

  • radok 16.01.2021.

    Državljanin Nizozemske i Nizozemac nije isto, mater vam .ebem !

Komentiraj...
Vidi sve komentare