To je to što me zanima!

U Sloveniji vodotoci opadaju, klizišta i dalje prijete

Zbog obilnih padalina proteklih su dana najviše narasle rijeke na sjeveroistoku i jugoistoku zemlje, od kojih su neke i poplavile
Vidi originalni članak

Nakon obilnih kiša proteklih dana, vodotoci rijeka u srijedu u Sloveniji opadaju, no građane se i dalje poziva na oprez zbog opasnosti od klizišta.

Krka se i dalje razlijeva na uobičajenim mjestima, još ima izlijevanja u slivovima Pesnice i Ščavnice, Mura se razlijeva unutar protupoplavnih nasipa, prenosi slovenska agencija STA. Očekuje se da će se te rijeke vratiti u svoja korita do subote, održavajući visoke vodostaje, navodi se u hidrološkom izvješću.

SVAKA ČAST! VIDEO Policajci i džentlmeni: Na rukama su nosili djevojke preko potopljenih ulica u Novom Sadu

Prema prognozama hidrologa slovenske agencije za okoliš rijeke će nastaviti opadati.

Zbog obilnih padalina proteklih su dana najviše narasle rijeke na sjeveroistoku i jugoistoku zemlje, od kojih su neke i poplavile. Zbog velike količine oborina u kratkom vremenskom razdoblju znatne probleme uzrokovali su i brojni bujični vodotoci.

Posljednjih se dana pokrenulo nekoliko stotina klizišta, posebice u Slovenskim Goricama i Halozama, a opasnost od odrona i dalje postoji, upozorava Geološki zavod Slovenije. Stoga se pozivaju građani da prate događanja i promjene u svojoj okolini i na objektima.

Dunja Mazzoco Drvar za 24sata: Meteorologinja: Svaki kvart i ulica mora imati kartu bujičnih poplava i toplinskih otoka

Vatrogasci u Celju, Mariboru, Murskoj Soboti i Ptuju tijekom noći su otklanjali posljedice obilnih padalina. Ispumpavali su vodu iz podrumskih prostorija stambenih i drugih objekata, čistili propuste, uklanjali oboreno drveće i postavljali vreće s pijeskom.

U otklanjanju posljedica obilnih padalina pomaže i više od 100 pripadnika slovenske vojske.

NORMALIZIRA SE STANJE Hrvatske vode: Kupa kod Karlovca opada; Petrinju tek očekuju najviši vodostaji

Zbog izlijevanja vodotokova na pojedinim je cestama obustavljen promet.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare