To je to što me zanima!

U slučajevima Magaš i Čučić sud prekršio zakon?

U slučaju Magaš tužiteljstvo je podnijelo zahtjev jer smatra da optužena nije bila u situaciji obrane, te da je počinila kazneno djelo ubojstva
Vidi originalni članak

U slučajevima Ane Magaš, koja je pravomoćno osuđena zbog ubojstva supruga prekoračivši nužnu samoobranu, i Ljubomira Čučića, osumnjičenog za oduzimanje djece, Državno je odvjetništvo podnijelo zahtjev Vrhovnom sudu za zaštitu zakonitosti. U Čučićevu slučaju zahtjev je podnijet protiv odluke Županijskog suda u Sisku koji je odbio žalbu odvjetništva na zadržavanje optuženika. Državno odvjetništvo smatra da je ta odluka protivna zakonu. U slučaju Magaš tužiteljstvo je podnijelo zahtjev jer smatra da optužena nije bila u situaciji obrane, te da je počinila ubojstvo.
O zahtjevima će odlučiti Vrhovni sud.
U veljači je vrhovni sud Ani Magaš smanjio zatvorsku kaznu s osam na pet godina zatvora. Sud nije usvojio ni stav obrane da je ubojstvo počinjeno u samoobrani, niti žalbu tužiteljstva koje je tražilo još veću kaznu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • entoni 21.11.2007.

    U slučaju Magaš je itekako prekršen zakon, da je nju muž ubio i to bi zataškala njegova obitelj ! Kada če proraditi pravda kod nas ?

  • voxBona 13.11.2007.

    Jest, u slučaju Magaš prekršen je zakon. Neka joj se napokon ukine presuda izrečena za samoobranu, te neka se na sud pošalje roditelje pokojnika koji lobiraju na sudu za ovakve sramotne presude i poteze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare