To je to što me zanima!

U Somaliji najmanje 12 poginulih u opsadi hotela

Napadači su u petak navečer upali u hotel Hayat s dvije autobombe prije nego što su počeli pucati. Odgovornost su preuzeli somalski pobunjenici skupine Al Šabab
Vidi originalni članak

Najmanje 12 ljudi poginulo je u glavnom gradu Somalije Mogadišuu nakon što su militanti povezani s Al Kaidom napali hotel, preuzevši kontrolu u opsadi koju vlasti još uvijek pokušavaju okončati, rekao je Reutersu u subotu obavještajni časnik.

Napadači su u petak navečer upali u hotel Hayat s dvije autobombe prije nego što su počeli pucati. Odgovornost su preuzeli somalski pobunjenici skupine Al Šabab.

AL-ŠABAB PREUZEO ODGOVORNOST Eksplodirala je autobomba u Somaliji, pet poginulih: 'Takvo razaranje nikad nismo vidjeli...'

"Do sada smo potvrdili da je poginulo 12 ljudi, uglavnom civila", rekao je Reutersu Mohamed, obavještajni časnik koji je naveo samo ime. "Operacija je pri kraju, ali još uvijek traje."

Detonacije su stvorile ogromne oblake dima iznad prometnog križanja u petak navečer, a zvuk pucnjave i dalje je odjekivao glavnim gradom do 7 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu u subotu.

Zvukovi eksplozija isprekidali su noć dok su vladine snage pokušavale preuzeti kontrolu nad hotelom od militanata, rekli su svjedoci.

NESREĆA U SOMALIJI Zrakoplov se srušio prilikom slijetanja, preživjeli svi putnici

Veliki dijelovi hotela uništeni su u borbi, rekli su.

Napad u petak prvi je veliki napad otkako je predsjednik Hasan Šeik Mohamud preuzeo dužnost u svibnju.

Grupa Al Šabab povezana s Al Kaidom preuzela je odgovornost za napad, prema prijevodu SITE Intelligence Group, koja prati izjave džihadističke skupine.

NASTAVAK SUKOBA Radikalni islamisti ubili su najmanje osam civila u Somaliji

Al Šabab se više od 10 godina bori za rušenje somalske vlade. Želi uspostaviti vlastitu vladavinu temeljenu na strogom tumačenju islamskog zakona.

Hotel Hayat popularno je mjesto među zastupnicima i drugim vladinim dužnosnicima.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare