To je to što me zanima!

U Španjolskoj sve više napada na muslimansko stanovništvo

U Granadi, Fuenlabradi, Logronu i Sevilji oskrnavljene su džamije. Džamiju u Sevilji su vandali nagrdili natpisima "Zaustavimo islam" i "Ubojice, platit ćete za to"
Vidi originalni članak

Nakon prošlotjednih terorističkih napada u Španjolskoj u kojima je ubijeno 15 i ranjeno 120 ljudi, u toj se zemlji bilježi porast nasilja usmjerenog prema muslimanima, piše u srijedu El Pais pozivajući se na građansku inicijativu Pokret protiv nesnošljivosti.

"Ovih dana bilježimo okrutan val neprijateljstva prema islamu", kazao je voditelj inicijative Esteban Ibarra.

U Granadi, Fuenlabradi, Logronu i Sevilji oskrnavljene su džamije. Džamiju u Sevilji su vandali nagrdili natpisima "Zaustavimo islam" i "Ubojice, platit ćete za to".

Kako piše El Pais, zabilježeni su i nasumični napadi na muslimane, a 14-godišnjem Marokancu napadnutom u Puerto de Sagunto napadač je više puta zaprijetio da će ga ubiti.

Iza pokolja ljudi u Barceloni i ljetovalištu Cambrils stoji islamska teroristička ćelija koja broji 12 ljudi. Četvorici preživjelih napadača prijeti optužnica za ubojstvo i terorizam.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 1234567890 24.08.2017.

    Osveta nije rješenje... Ali bojim se da drugog izbora neće biti. Koliko god mi pričali o suživotu, ljudska psiha je takva da će se pojedinac uvijek priklanjati jednoj skupini, odnosno bit će udaljen od druge skupine ljudi. To se možda neće primijetiti odmah, ali kada bude takva situacija koja to zahtjeva, hoće. Islam i kršćanstvo, u smislu života, jako se razlikuju i mislim da je nemoguće spojiti te dvije kulture. Kršćani u EU zemljama (Njem, Fra, UK, nordijske zemlje) danas i nisu kršćani pa prihvaćaju muslimane, ali zapamtite da ti muslimani nikad neće prihvatiti liberalizam kojemu navedene nacije teže. Islam "kasni" za kršćanstvom barem 500 godina, a to je prevelika razlika za zajednički suživot.

  • Puta Madre 23.08.2017.

    Bravo za španjolsku tako treba a ne švabe i francuzi koji su i sve zakuvali.svaki koji ne jede svinjetinu deportacija.

  • walter75 23.08.2017.

    kako je lako manipulirati sa narodom😩...muslimana u svijetu ima oko 1,5 milijardu...u evropi oko 45 milijuna...,oko 1,5 miliuna u spaniji....ovde se prica o jednoj akciji oko 6 izmanipulisanih bolesnika,psihopata i zbog toga sad treba protjerati sve muslimane iz spanije,kao sto su uradili u 17 stoljecu😒 ..po mom misljenju treba protjerati sve strance iz jedne zemlje ako oni nemaju respekt prema toj istoj zemlji,ako ne postuju zakone iste te drzave,ako se ne mogu integrirati u novo drustvo,ako uticu negativno i onemogucavaju suzivot u istoj...,a ne gledati samo jedan narod kroz prizmu vjere ,religije..ili po grupici maloumnika...krimminalaca..nacionalista itd..to je jako nisko i ne civilizirano...

Komentiraj...
Vidi sve komentare