To je to što me zanima!

U Srbiji u staračkom domu 135 zaraženih, uhitili su direktora

U jednom staračkom domu u Nišu zaraženo je čak 135 štićenika i četvero djelatnika, a policija je zbog nemarnosti uhitila direktora doma. Osumnjičen je da nije poduzeo sve potrebne mjere...
Vidi originalni članak

U Srbiji je dosad korona virusom zaraženo 3.630 ljudi, ali najveći problem je nastao kada je korona došla među one najosjetljivije, a to je starački dom. Isti slučaj ima i Hrvatska gdje se virus pojavio u staračkom domu u Splitu, ali u Srbiji su puno veće posljedice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U jednom staračkom domu u Nišu zaraženo je čak 135 štićenika i četvero djelatnika, a policija je zbog nemarnosti uhitila direktora doma. Osumnjičen je da nije poduzeo sve potrebne mjere kako bi spriječio širenje zaraze, odnosno da je izvršio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi. 

Direktor doma će u pritvoru provesti 48 sati, a nakon toga će biti priveden Višem javnom tužiteljstvu u Nišu, pišu srpski mediji. 

Srbija je je država koja je najteže pogođena korona virusom u regiji. Dosad je umrlo 80 ljudi, a broj zaraženih rapidno raste iz dana u dan. 

S korona virusom u staračkim domovima bori se i Hrvatska. U domu u Splitu zaraženo je 50 korisnika doma, ali još nitko od nadležnih nije otkrio tko je odgovoran za propust. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 13.04.2020.

    Bravo,naš HDZ-ovac direktor u Splitu uživa na slobodi

  • Marijan Fletko 13.04.2020.

    Ovog iz s Splita neče hapsiti jer je iz hdza

  • hastalavista_1 13.04.2020.

    Davno sam ja rekao da je ovaj virus samo da se riješi starije populacije, u nas u starackim domovima zaposlenici rade bez ikakve zaštite, sve je jasno. Znači jedini im je posao brinuti se o starijim osobama i biti doma a opet se kao zaraze i odu takvi radit, nema problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare