To je to što me zanima!

U suknjama su prosvjedovali protiv nasilja nad ženama

Za razliku od Škota, Turci nisu poznati po nošenju suknji. Ali je očekivano da će se okupiti kako bi prosvjedovali protiv nasilja nad ženama u zemljama Bliskog istoka
Vidi originalni članak

Ozgecan Aslan (20), oteta je 11. veljače i ubijena jer se branila od vozača autobusa koji ju je htio silovati. Govori se kako je Ozgecan pokušala oslijepiti napadača suzavcem, ali ju je on probo nožem i udario metalnom šipkom po zatiljku. Njezino tijelo nađeno je par dana kasnije uz riječni nasip. 

Ozgecanino ubojstvo izazvalo je velike izljeve bijesa, ne samo na ulicama već i na internetu. Više od 6 milijuna ljudi tweetalo je njeno ime, a tisuće su upravo njenu priču uzeli kako bi podijelili svoje priče o silovanju i mučenju.

Nakon što je javnost zgrozila vijest o ubijenoj djevojci skupina Turaka odlučila se na "odvažan" korak: obući minicu i pokrenuti kampanju koja će osvijestiti ljude o strahotama u Turskoj i šire.

- Ako je minica odgovorna za sve, ako nošenje suknje znači nemoralnost i bludništvo, ako žena koja ju nosi provocira i poziva da joj se nešto napravi, onda pozivamo i mi! - slogan je pod kojim su prosvjedovali.

Vijest o muškarcima u minicama najbrže je došla do susjednog Azerbajdžana, gdje većina stanovništva razumije turski i gdje se trend vrlo brzo proširio. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sara100 23.02.2015.

    Bravo momci

  • malo srce 22.02.2015.

    Svaka čast!

  • user_412275 22.02.2015.

    svaka cast... svugdje treba tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare