To je to što me zanima!

U teškoj nesreći na slovenskoj Primorki poginuo jedan čovjek

U lančanom sudaru pet vozila, 4 teretna i jednog osobnog automobila, na slovenskoj autocesti od Kopra prema Ljubljani poginuo je jedan čovjek. Nastale su kilometarske kolone
Vidi originalni članak

Jedna je osoba poginula u četvrtak nešto prije 8 sati u lančanom sudaru pet vozila, 4 teretna i jednog osobnog automobila, na slovenskoj autocesti od Kopra prema Ljubljani, a zbog nastale višekilometarske kolone vozila policija je promet preusmjerila na lokalne ceste.

Takozvana "primorska" autocesta jedan je od najopterećenijih prometnih pravaca u susjednoj državi. Po ovogodišnjim podacima tvrtke DARS, koja upravlja državnim cestama i autocestama, samo dionicom autoceste od Brezovice do Vrhnike nedaleko od Ljubljane dnevno prođe skoro 64 tisuće vozila. 

Česti su zastoji zbog prometnih nesreća i dugačke kolone zbog kojih treba pažljivo planirati putovanje, a posebno je kritično vikendom u turističkoj sezoni.

Vožnja "Primorkom" rizična je i zbog gustog teretnog prometa prema Kopru kao jedinoj slovenskoj komercijalnoj luci s jakim međunarodnim transportom, a promet njome poveća se svake godine za nekoliko posto.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prva Proleterska 27.07.2018.

    Ova smrt je rezultat vožnje po propisima , koji na toj AC NE VAŽE !! Kamioni autobusi voze po voznoj traci a auti i sve ostalo, stalno po traci za preticanje a ne između kamiona. Kod toga je važno , da ste sposobni voziti 130 kolko je ogranićenje . Ako niste ,sami sebe stavljate u situaciju ovakve prese između dva kamiona . Ako ne možete dostići i voziti 130 idite starom cestom ! Ovo je najopterećenija AC u Europi i tu moraš biti jednak drugima inaće propadaš kao ovaj ! Po toj AC svaki dan u godini pređe 60.000 vozila , ne samo u turistićkoj sezoni i ne zjapi posle sezone prazna ko Dalmatina !

  • Antares777 26.07.2018.

    kod nas ima puno više nesreća.... nažalost.... a budući oni imaju jednu autocestu .... dogodi se zlo i kod njih

  • trpaj_sirotinju 26.07.2018.

    šta je ovo bilo,kao da ga je tenk pregazio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare