To je to što me zanima!

Ustoličenje patrijarha Porfirija na Kosovu. Stiže i u Vukovar, na obljetnicu pogibije heroja Zadre

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Neposredno nakon izbora, početkom prošle godine, ustoličen je u Sabornoj crkvi u Beogradu, kada je primio prava i dužnosti koje mu kao poglavaru pripadaju. Danas će biti ustoličen na Kosovu
Vidi originalni članak

Patrijarh Porfirije danas će biti ustoličen u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu, sjedištu poglavara Srpske pravoslavne crkve. Liturgiju sa patrijarhom Porfirijem služi više episkopa Srpske pravoslavne crkve, ali i drugih pravoslavnih crkava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neposredno nakon izbora, početkom prošle godine, ustoličen je u Sabornoj crkvi u Beogradu, kada je primio prava i dužnosti koje mu kao poglavaru pripadaju.

Prije 12 godina ovdje je ustoličen i pokojni patrijarh Irinej. U Pećkoj patrijaršiji danas se očekuje veći broj vjernika, a bogosluženju će prisustvovati više arhijereja, nakon čega će uslijediti i sam čin ustoličenja.

PROVOKACIJE? Porfirije dolazi u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre. Penava: 'Ne vidim to kao dobro'

Policija je uspostavila posebne mjere oko samog samostana i njegovih prilaza.

Podsjetimo, 16. listopada dolazi u Vukovar kako bi posvetio pravoslavnu crkvu Svetog Nikolaja te Srpski dom. Upravo tog datum au Vukovaru  je i obljetnica pogibije heroja, generala Blage Zadre.

- Ne mogu na ovaj posjet gledati kao na nešto dobro i nešto otvoreno jer svakako odlikovanje, odavanje počasti i priznavanje, uzdizanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Haškog osuđenika i notornog četnika kojem je upravo Srpska pravoslavna crkva dala i ukazala tu čast. Ne mogu se praviti naivan da Porfirije da svoj blagoslov i mig na to - rekao je Penava. Dodaje da branitelji smatraju da je riječ o namjernoj provokaciji.

TUŽAN ISPRAĆAJ U BEOGRADU Patrijarh Porfirije u emotivnoj posveti Mateju Perišu: 'Nenad je izuzetan čovjek. Bolno je...'

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Tram12 14.10.2022.

    Nemaju oni ništa s vjerom.

  • banina 14.10.2022.

    Provokator

  • tuna3790 14.10.2022.

    ovaj dolazak neće proći mirno, namjerno dolazi u ovo vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare