To je to što me zanima!

U udžbeniku za 2. razred zaboravili slovo u abecedi

Priznale su pogrešku: Autorice su potvrdile HTV-u da su Školskoj knjizi poslale rukopis s pogreškom. Bilježnica je u svim zadacima izostavila slovo “đ”
Vidi originalni članak

Školska knjiga tiskala je radnu bilježnicu “Zlatna vrata 2” iz Hrvatskog jezika za drugi razred osnovne škole s 29 slova. Bilježnica je u svim zadacima izostavila slovo “đ”. Pogrešku je uočio dječak (7) i pokazao je ocu.
- Ako počinjete učiti jezik bez jednog slova, kakvo će biti znanje mog sina na kraju školovanja - ljutito se pita otac Dubravko Baotić. Autorice su dvije učiteljice iz Rijeke koje su rekle da su pogrešku u rukopisu predale izdavaču, prenosi HTV.
- Samo pet ruku je knjižica prošla u Školskoj knjizi, a izvan nje njih 30-ak - rekla je Maja Brkljačić iz ŠK. Rukopis je bio i u Ministarstvu znanosti, koji je knjigu i uvrstio u katalog školskih knjiga za ovu godinu. U MZOŠ-u tvrde da je moguće da stručnjaci nisu dobro odradili posao.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • stara50 02.10.2009.

    ddino ti ljudi od krvi i mesa dobro naplaćuju svoj nemar. vjerojatno nemaš školarca. ne može proći samo tako, nema slova pa šta?? nije važno ako đurđa postane ura

  • stara50 02.10.2009.

    ma koga briga za slovo, daj ti 50kn za radnu bilježnicu i šuti, a ako je nemaš ne možeš pohađati nastavu

  • trešnja 02.10.2009.

    Barca4ever...potpisujem isti komentar...kakvi to sad \"mozgovi\" izlaze iz škola zbog novih udžbenika...to nije ništa drugo doli naplačivanje velike love svake godine.Potrošačko društvo i ništa više,usto i dobra zarada za sve one koji svake godine izmišljaju \"toplu vodu\" u novim udžbenicima.Kakva je to stručnost pokazuje i ovaj primjer...

Komentiraj...
Vidi sve komentare