To je to što me zanima!

Ako Vlada ne intervenira, u utorak veliko poskupljenje goriva, evo neslužbenih cijena

Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak, tvrdi Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.
Vidi originalni članak

U utorak prestaje vrijediti vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno drastično poskupjeti. 

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper bi mogao stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva rekao je da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu vlade.

DEKANIĆ KOMENTIRAO Energetski stručnjak o Vladinoj mjeri za goriva: 'Izbalansirali su to bolje od Mađara, to je dobro'

Eurodizel na autocestama trenutno košta 14.57 kuna po litri, a eurosuper 95 14.06 kuna. Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama košta 13.08 kuna, a osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna. Plavi dizel košta 9.45 kuna po litri.

- Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane - rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović također je komentirao sprema li vlada nove mjere uoči utorka kada se očekuje novo poskupljenje. Filipović je u intervjuu za Media Servis izjavio da još ima mogućnosti kada se govori o trošarinama te da će odluku donijeti danas kad se zaključi trgovanje.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • Škrpun 04.07.2022.

    Briselski tajni agent je u suradnji sa euro krim organizacijom dobio naputak kako da nas protjera iz Hrvatske i to je svima jasno stranci če kupiti sve a mi i naša dijeca če mo biti sluge briselskim masonima.Gdje smo sada lažni branitelji sa bocama plina boli vas krc kada ste članovi zločinačke organizacije dobili ste pinkicu i sada čkomite

  • Bandira OdSvile 03.07.2022.

    Glasajte za HDZ,za bolje sutra

  • lukicluka11 03.07.2022.

    Kad se ne bi hdz vlada petljala u cijene goriva onda bi nam gorivo bilo kao i u Mađarskoj oko 9. kn. ali hdz bnda dvije trečine opljčka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare