To je to što me zanima!

U veliki skandal upleteno je najmanje 28 njemačkih banaka

Barem 14 od tih 28 njemačkih banaka upletenih u globalni skandal osnovalo je, u svrhu skrivanja imovine, više od 1200 fiktivnih offshore tvrtki, piše njemački Süddeutsche Zeitung
Vidi originalni članak

Najmanje 28 njemačkih banaka zadnjih se godina koristilo uslugama tvrtke Mossack Fonseca koja je pomagala bogatima izbjegavanje plaćanja poreza, navodi u utorak njemački list Süddeutsche Zeitung koji je i otkrio aferu Panamski dokumenti u suradnji s međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara. 

Barem 14 od tih 28 njemačkih banaka upletenih u globalni skandal osnovalo je, u svrhu skrivanja imovine, više od 1200 fiktivnih offshore tvrtki, piše njemački dnevnik.

U tome je prednjačila Deutsche bank koja ih je osnovala oko 400, navodi list u utorak.


Martin Jaeger, glasnogovornik njemačkog ministra financija Wolfganga Schaeublea kazao je kako se nada da će se zbog afere povećati pritisak na one koji se bave financijskim kriminalom.


- Ovo može biti trenutak poticaja da se na takve kriminalne poslove uvedu restrikcije, ali se takva praksa ne može odjednom prekinuti čarobnim štapićem - kazao je Jaeger.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • --- DAVOR --- 06.04.2016.

    Sve je to MASONSKA lova kojom kupuju medije,suce,bankare,politićare... ko ima lovu vlada svijetom, imaju politićare i sudove,suce,bankare u džepu a ovi koji su tzv. svjetski vođe samo su njihove marionete koje slušaju zapovijedi iz sjene a za vladare iz sjene čovječanstvo nije nikad ili čulo za jedan dio a za druge misle da su ugledni članovi društva tipa kraljevi,kraljice,prinćevi itd itd a u biti su zmije najotrovnije koje posjeduju 99% svjetskog bogatstva. Novi svjetski poredak polako biva raskrinkan, dolazi im KRAJ i oni to znaju. Terorizam je jedan od načina kojim žele zadržat vlast na način da izazovu smrtni strah, paniku diljem zemaljske kugle da bi imali razlog poslat vojsku i policiju na ulice i "stoku" stavit pod nadzor, stoku sitnog zuba. Uspjeli su djelomićno, kamere nas gledaju na svakom kutku svijeta na svakih 20 metara i samo je pitanje pojedinaca i na kraju kolektivne svijesti hočemo li pristat sudjelovat u GLOBALNOM BIG BROTHERU?????? Cijelo čovječanstvo pod čizmom sitnobrojnog šljama. O našoj odluci ovisi sudbina čovječanstva. Ne nisam ni pijan ni lud ;))

  • mudodokolenko 06.04.2016.

    Nas ne zanima njemačka banka,nas zanimaju naši,pišite o njima ili nesmite.

  • 05.04.2016.

    a sat je deutsche banka radila po floridi ovo je maciji kasalj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare