To je to što me zanima!

U više država EU vode istrage radi konjskog mesa u govedini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U nedjelju su mnogi francuski trgovački lanci povukli proizvode Findusa i Comigela. Naime, u lazanjama je trebala biti govedina, a nađeno je 60 do 100 posto konjetine
Vidi originalni članak

Britanska agencija za sigurnost hrane pronašla je više od 60 posto konjetine u lazanjama britanske tvrtke Findus. Lazanje je za njih proizvela francuska tvrtka Comigel. Naknadno su testirali još 18 paketa lazanja i u njima su pronašli od 60 do 100 posto konjskog mesa.

U nedjelju su mnogi francuski trgovački lanci povukli proizvode Findusa i Comigela. Naime, u lazanjama je trebala biti govedina. Prema rezultatima istrage, na konjetinu koja potječe iz Rumunjske stavili su krivu deklaraciju. Francuska podružnica Findusa najavila je tužbu protiv dobavljača iz Rumunjske.

Voditelji istrage vjeruju da su britanski supermarketi namjerno govedinu zamijenili konjskim mesom kako bi smanjili troškove.

Prijevara s mesom otkrivena je sredinom siječnja i u Irskoj. Nakon daljnjeg ispitivanja otkriveno je niz nepravilnosti. Između ostalog otkriveni su tragovi svinjetine u mesu koje se poslužuje zatvorenicima islamske vjeroispovijesti.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • vilip 11.02.2013.

    sve će to završit na našim policama po akcijskim cijenama

  • chelseaMG 11.02.2013.

    budite sretni što ste umjesto govedine, dobili konjetinu. a vi se još žalite.

  • tessa 10 11.02.2013.

    Kad se samo sjetim kad sam preko studentskog servisa radila u jednoj trgovini, gdje smo morali skidat pljesnivoću sa bunceka, čak je gazda inzistirao da bunceke ribamo grubom četkom samo da bi prodao. Sva sreća da je kolegica pozvala inspekciju!! Užas!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare