To je to što me zanima!

Sva trgovačka društva Vlade poslove će plaćati unaprijed

Plaćat ćemo 10 posto ugovorene cijene bez PDV-a. Ova poruka je dobra. Iako će to biti trošak, on je manji u odnosu na pozitivne efekte koje će donijeti, smatra Čačić
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici odlučila da će ubuduće avansno plaćati sve ugovore koje kao naručitelji sklapaju trgovačka društva u kojima Hrvatska ima većinski udio ili paket dionica. Kako je ustvrdio ministar gospodarstva Radimir Čačić, Vlada je proteklih godina u velikoj mjeri generirala nelikvidnost u hrvatskom gospodarskom sustavu. 

- Ovime idemo u drugom smjeru, obveze ćemo izvršavati u rokovima. Ne samo da ćemo preuzeti i platiti obveze, već ćemo u svim poslovnim aranžmanima u koje ulazimo, plaćati 10 posto ugovorene cijene bez PDV-a. Ova poruka je dobra, i iako će to biti trošak Vladi, nemjerljivo je manji u odnosu na pozitivne efekte koje će donijeti - rekao je Čačić. 

Do rekordne turističke zarade povećanjem smještajnih kapaciteta

Zbog predstojeće turističke sezone Vlada je na sjednici usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ugostiteljstvu. Osim što se produžuje i rok za kategorizaciju kampova do 30. travnja 2015., ministar turizma Veljko Ostojić najavio je i povećanje smještajnih kapaciteta. 

- Predlažemo da se maksimalni smještajni kapacitet u sobi, apartmanu i kući za odmor poveća s osam na 10 soba, odnosno sa 16 na 20 kreveta, a u kampu sa sedam na 10 smještajnih jedinica, odnosno s 25 na 30 gostiju istovremeno - rekao je Ostojić. 

Programom osposobljavanja Vlada želi zaposliti 2000 branitelja

Vlada je usvojila i program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2012. do 2013. Ministar Predrag Fred Matić očekuje da će predloženim mjerama zaposliti oko 2000 branitelja. 

- Cilj ovog programa je stvaranje uvjeta za što uspješnije potpuno uključivanje u društvo ljudi ove ciljne skupine. Programom će se podići njihova obrazovna razina i osposobiti ih za zanimanja za kojima postoji potreba na lokalnim tržištima rada. Zahtjevi se primaju isključivo na temelju Javnog poziva u kojem se objavljuju kriteriji i potrebna dokumentacija. Ministarstvo će u postupku zaprimanja zahtjeva za korištenje navedenih mjera zatražiti podatke o iznosima do sada primljenih državnih potpora male vrijednosti - rekao je Matić te objasnio da se državnom potporom male vrijednosti smatra svaka potpora pojedinom poduzetniku, čiji ukupni iznos ne prelazi 200.000 eura. 

Ministarstvo sa jednokratnim poticajem od 25.000 kuna podupirat će i poduzetnike koji namjeravaju zaposliti i ljude bez radnog isustva, a koji imaju status djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • atak na batak 12.04.2012.

    tezak problem za vladu, posto ima jos malo vise branitelja nego stanovnika.

  • Oroz 12.04.2012.

    Slažem se da treba prvo oćistit registar od lažnih branitelja ali ja bih vama svima postavio jedno pitanje: Dali su samo branitelji problem ove države? Gospodo šta je s partizanima koji deru državu,šta je tolikim političarima koji gule državu,šta je s onima koji nežele da rade jer im je lakše primati socijalu,šta je s raznim glumcima,pjevačima itd.itd za koje vi radnici plaćate mirovinsko i zdrastveno naravno njih se niti spominje!! Napominjem da sam uvijek za to da se lažnjaci prokažu ali bih molio da se malo piše o svim parazitima koje sam naveo a ne samo o hebenim braniteljima!!

  • Šakal_1 12.04.2012.

    Ma svim tim "braniteljima" podijeliti krampove i lopate i potjerati ih na radne akcije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare