To je to što me zanima!

U vlastitoj tiskari u Rimu izdavao dokumente RH

Vlado Govorušić izdao je u tri godine oko 5.000 putovnica i 10.000 osobnih iskaznica i zaradio oko 2,5 milijuna eura. Policija ga je uhitila
Vidi originalni članak

Vlado Govorušić, državljanin BiH, tri je godine u predgrađu Rima za 200 eura 'izdavao' hrvatske putovnice i osobne iskaznice. Policija ga je uhitila, a romsko naselje je pod nadzorom policije. Vlado je dokumente krivotvorio najnovijim elektroničkim i informatičkim strojevima.
- Tko god je trebao lažnu hrvatsku ispravu, obraćao se dotičnom. Dozvola za boravak nije potrebna prilikom prelaženja talijansko-hrvatske granice, tako da je svatko samo s putovnicom mogao proći - rekao je Mario Belfiore, talijanski krim-policajac. U baraci-tiskari Vlado je izdao 5.000 putovnica i 10.000 osobnih iskaznica i zaradio oko 2,5 milijuna eura. Žigove s hrvatskim grbom, kojima konzulati ovjeravaju dokumenate, policija je našla na pivskim čepovima.
- U kampu su Hrvati i Bosanci. Neki imaju dokumente neki nemaju. Ja o tome ne znam ništa, policija odmah radi strku. Ne mogu znati sve što se događa u kampu - kaže zamjenik voditelja kampa, Balo Čižmić.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • PapaŠtrumpf 22.06.2009.

    Narodne novine - podružnica u Rimu ! I mup je od 90-e izdavao putovnice kom je trebalo i kom nije, polovica balkanskih kriminalaca ima original RH putovnice i čemu frka sada?

  • danijel_ck 22.06.2009.

    Zasto sam ja glup ko k...? zato jer velim sto drugi misle, a ne usude se reci?

  • okniram 22.06.2009.

    najveće probleme su nam koliko se ja sjećam radili \"hrvatine\" što su pobjegle iza oluje, a po zakonu mogu u konzulatu izvaditi dokumente da hrvatske ni ne vide. što se tiče roma znamo s čim se bave po italiji, a ako već nemaju naše dokumente lako bi ih dobili od nekog tko ih izrađuje za 200 eura pa i manje. a što se tiče hrvata iz BIH tamo ima jednako kriminalaca na 100 stanovnika kao u zagrebu, splitu,rijeci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare