To je to što me zanima!

U Vukovar stigle ćirilične ploče i čeka se odluka o postavljanju

Ured državne uprave Vukovarsko-srijemske županije dobio je ploče. Konačna odluka o službenom uvođenju ćirilice i srpskog je na Ministarstvu uprave i Vladi
Vidi originalni članak

U Vukovar su u četvrtak pristigle prve izrađene dvojezične table koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročeljima institucija. Prve mjedene ploče, ispisane latinicom i ćirilicom, stigle su u Ured državne uprave Vukovarsko-srijemske županije što je za Večernji list potvrdio i pročelnik Ureda Goran Bošnjak.

- Dobili smo izrađene dvojezične ploče i sad za sve druge korake čekamo naputak ministra kojeg smo izvijestili o tome. Čekamo odluku i naputak o tome kada se ploče trebaju postavljati i hoće li možda tim povodom u Vukovar dolaziti i sam ministar - rekao je Bošnjak dodajući da ima informacije i kako su izradu dvojezičnih ploča naručile već i druge institucije u Vukovaru i da se sada samo čeka njihova isporuka.

S obzirom na to da su ploče već naručene, a neke i izrađene, za očekivati je da se datum kada se i službeno uvodi ćirilica i srpski jezik kao ravnopravno pismo i jezik u Vukovaru može očekivati svakoga dana. Konačna odluka o tome je na Ministarstvu uprave i Vladi RH. 

Zanimljivo je i da se fotografija izrađene prve dvojezične ploče za Ured državne uprave na internetu pojavila i prije nego li je u Ured ploča i dostavljena. Bošnjak je zato rekao da će tvrtki koja je izrađivala ploču uputiti i službeni prosvjed zbog neprofesionalnosti.

Idi na 24sata

Komentari 528

  • anonimni vukovarac 02.03.2013.

    ako ih postave prije nego sto ih skinemo barem cemo moci malo uzeti spray i crtati i onda im vratit ukrasene

  • zng108 27.02.2013.

    napravite plasticne ploce jeftinije je za mjenjati,narode na ustanak protiv cirilice i vlade koja nas vodi upropast................MENE MOJA NAUCILA MATI PJEVAJ SINE ZIVJELI HRVATI MENE MOJA NAUCILA STRINA SVIM SRBIMA PM

  • brineta1702 23.02.2013.

    Sramota!! Kada su pustili generale ovi su im se uvlacili u dupe,a sad kad se ta prica sa konacnom slobodom stisala,onda ih bas briga i za narod i za Vukovar i za branitelje.To je nasa Vlada,NEVJEROJATNO!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare