To je to što me zanima!

"U Vukovaru poručuju da je ćirilica uvredljivo pismo"

Ovo je problem za srpsku zajednicu u cijeloj zemlji. Ovo je problem za toleranciju u cijeloj zemlji, rekao je redsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a
Vidi originalni članak

Treba sjesti i razgovarati s institucijama i predstavnicima, srpske zajednice u Vukovaru, to se nije napravilo nego se silovalo jednostranim postupcima i zapravo je statutom ozvaničeno ono što je kampanjom protiv ćirilice u protekle dvije godine činjeno. Nije samo problem dvojezičnosti u Vukovaru. Ovo je problem za srpsku zajednicu u cijeloj zemlji. Ovo je problem za toleranciju u cijeloj zemlji, rekao je u utorak za Dnevnik NoveTV  Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik SDSS-a. Tako je komentirao odluka vukovarskog Gradskog vijeća o izmijeni Statuta kojim se ne predviđa postavljanje dvojezičnih ploča na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama. 

- Zamislite situaciju '46., '47. ili 48. godine da je netko u Novskoj ili Jasenovcu rekao da latinično pismo ne smije biti u upotrebi. Ili u Glini, Jadovnom ili na ne znam kojem drugom mjestu. Zamislite situaciju u kojoj ćete 20 godina nakon rata obnavljati ratnu atmosferu u kojoj ćete kazati - ne možete primjenjivati zakone jer mi mislimo da vas tamo ne treba toliko biti jer je za nas ćirilica uvredljivo pismo ili iz nekog trećeg razloga. Ja mislim da je neophodno da se razgovara - rekao je Pupovac. 

Idi na 24sata

Komentari 379

  • shanik 21.08.2015.

    Da, čirilično pismo je uvredljivo za Vukovarce i ne samo za njih. Možda jedino za Istrane nije. Dok nebude svaki srbin koji je počinio nedjelo, sudjelovao u agresiji na ovu zemlju, silovao, palio procesuiran tako dugo ona je uvredljiva za svakog Hrvata. O čem pričamo, pa i ubojice još slobodno šeću i ovom zemljom a i kod susjednih su se fino smjestili. Previše prava imaju kako se ponašaju. Samo oni. Hvala svim ostalim manjinama (mislim 23) koje su izabrale ovu zemlju da u njoj žive. Dajte se spakirajte vi jadnici i mržnjom zatrovani a ostanaite vi koje poštujemo i cijenimo jer ste ljudi. I to ste pokazali nebrojno puta. Da se bar vi javite i sami taj najljuči jetikasti korov isčupate (počupate) a mi da vam 'samo' pomognemo.

  • điđo 1 20.08.2015.

    18te, 41ve, 91ve i 2015te i Vukovar i Novska i Jasenovac i Glina i Brotnja...su bili Hrvatska

  • Coprnica Agram 20.08.2015.

    koje gluposti, a pola njih se zna na cirilici potpisati, ili tko tu koga laze?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare