To je to što me zanima!

U Zagorju i Istri najveći je rast broja nezaposlenih

Svaki treći od 309.562 nezaposlenih je radnik sa trogodišnjom školom, a posao traži i oko 25.400 visokoobrazovanih. Najveći rast je među mlađima
Vidi originalni članak

Broj nezaposlenih popeo se u siječnju na 309.562, a u odnosu na godinu ranije na Zavodu za zapošljavanje je 55.271 više nezaposlenih radnika, što je rast od više od 20 posto. U Krapinsko-zagorskoj, Istarskoj i Zagrebačkoj županiji su zabilježili najveći rast nezaposlenih, a najviše ih posao traži u Splitsko-dalmatinskoj i Gradu Zagrebu.
I dalje je više nezaposlenih žena nego muškaraca, no taj se udio smanjio za 5,9 posto. Svaki treći nezaposleni je radnik sa trogodišnjom školom, a posao traži i oko 25.400 visokoobrazovanih Hrvata. Nezaposlenost je najviše porasla među onima u dobi od 25 do 34 godine. U siječnju se na burzu prijavilo 31.490 građana, a među njima njih 10,7 posto prvi put traži posao. Najviše nezaposlenih stiglo je iz trgovačkih djelatnosti, prerađivačke industrije i građevinarstva.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Hercegovkica 15.02.2010.

    Čegevara, u Slavoniji je tako već godinama, i svi pred time zatvaraju oči, no Slavonija nije vijest, to nije ni bitno, jer očito su ljudi u Slavoniji s obzirom da žive, usprkos svemu, dokazali da su maheri u preživljavanju, valjda se sad iskušava Zagorje i Istra, da vide, jeste i vi otporni na besparicu:-)

  • Hercegovkica 15.02.2010.

    Naravno da je rast broja nezaposlenih tamo gdje se radilo. Slavonija već godinama boluje od kronične nezaposlenosti, tako da praktički velikih otpuštanja nije ni moglo biti!

  • HRVATICA_3 15.02.2010.

    EVO JEDNA ZAGONETKA----- U Istri najveći broj nezaposlenih-on šuti,al zato kad se treba pričat o ustašama i partizanima znamo tko je prvi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare