To je to što me zanima!

U zagrebačkom Botincu se žale na smrad. Na terenu i Državni inspektorat, utvrdili su uzrok

Komunalno redarstvo Grada Zagreba izvršilo je tri nadzora, ali nije uspjelo utvrditi uzrok smrada. Dojavom o gnojidbi očevid je ponovljen 7. veljače na Brezovačkoj cesti
Vidi originalni članak

Smrad je neizdrživ. Izaziva nam mučnine. Imamo glavobolje, peku nas oči i kašljemo, žalili su nam se prošlog tjedna stanovnici Botinca koji se, kako kažu, već duže od mjesec dana bore sa sumnjivim smradom, a kažu i kako je, osim zraka, i voda upitne kvalitete.

KAŽU DA SU SVE PRIJAVILI Stanovnici Botinca žale se na odvratan smrad: 'Blizu su vrtić i škola! Ljude peku oči, kašlju...'

Sve je počelo, tvrde, 22. prosinca 2023. kad se počeo osjetiti smrad, kojeg opisuju kao spoj fekalija, gnoja i plina, a zadnjih dana stanje se izrazito pogoršalo. Tvrde da su slučaj prijavili policiji još u prosincu. Policija je izašla na teren, uzeli su izjave zabrinutih stanovnika te su im dali upute da slučaj prijave i državnom inspektoratu, komunalnom redarstvu, ministarstvu zaštite okoliša, gradskoj četvrti, poljoprivrednom redarstvu i drugim službama.  

Sporno zemljište se nalazi u blizini vrtića i škole. Na teren je izašao i Državni inspektorat. 

- Obavještavamo kako je poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila prijave te je na temelju istih obavila inspekcijski očevid. U dosadašnjem tijeku nadzora utvrđeno je da se na poljoprivrednim površinama obavlja aplikacija digestatom iz bioplinskog postrojenja. Inspekcijski nadzor je u tijeku - javili su nam. 

ODMAH SANIRANO Nastalo je manje oštećenje na plinovodu u Križevcima: Mjesto osiguravali vatrogasci i policija

Komunalno redarstvo Grada Zagreba izvršilo je tri nadzora, ali nije uspjelo utvrditi uzrok smrada. Dojavom o gnojidbi očevid je ponovljen 7. veljače na Brezovačkoj cesti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • korisničko ime zauzeto 14.02.2024.

    nije Brezovačka već je Brezovička cesta, nepismenjakovići nepismeni kaj niš ne kuže i nemaju veze. Sramota

  • nk bankomat iz sela zagreb bez mora 13.02.2024.

    hahahhaha smecograd na savi

  • Crvic 13.02.2024.

    Sva bioplinska postrojenja u RH pod hitno zatvoriti! Tim više što su u ruskom vlasništvu. Isti digestat je uzrokovao pomor riba u rijeci Karašici, nesnosni smrad u svim mjestima gdje su postrojenja postavljena. I opet korumpirana klika ne čini ništa !

Komentiraj...
Vidi sve komentare