To je to što me zanima!

U Zagrebu osuđen radi pljačke, u Australiji je pojeo čovjeka?

Miroslav Jurić (47) osuđen je u srijedu na tri godine zatvora i liječenje od ovisnosti. Jurić koji je 2004. deportiran iz Australije osuđen je zbog pljačke trgovine
Vidi originalni članak

Miroslav Jurić (47) osuđen je u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno na tri godine zatvora i liječenje od ovisnosti. Jurić koji je 2004. deportiran iz Australije osuđen je sada zbog pljačke trgovine. 

Jurić je počinio niz kaznenih djela, ali najviše su ga se "cimeri" u zatvoru bojali zbog ubojstva u Melbourneu 1996. godine. Naime, s dvojicom pomagača tamo je ubio biznismena Alfa Baldissera (69). Muškaraca su prvo izboli nožem, zatim ga izrezali i prema pisanju tamošnjih medija na kraju i pojeli. 

Bio je osuđen na 27 godina zatvora, no oslobođen je 2003., nakon žalbe zbog proceduralnih grešaka tijekom istrage i suđenja. Iste godine u prosincu ponovno su ga uhitili zbog nasilja, prijetnji i iznude. Budući da je u Australiji već imao 60 različitih osuda, a nije australski državljanin, u kolovozu 2004. trajno su ga deportirali. Avionom je izručen BiH, uz pratnju četiri naoružana policajca. Neke zrakoplovne kompanije zbog straha su ga odbile prevesti. 

Iz BiH je došao u Hrvatsku gdje je počinio 13 razbojstava prije uhićenja, pisali su mediji. Prvi put je uhićen 6.siječnja 2007. nakon što je opljačkao crpku Europetrol u Samoboru. Osuđen je na četiri godine, a kaznu je odslužio u Lepoglavi. U Remetincu je završio nakon pljačke trgovine Panda na Sveticama 5. ožujka ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • japanokinez 07.06.2012.

    Pojeo čovjeka?? ako su bila njih dva, onda su pojeli čovjeka. Ako su pojeli samo nešto od tog čovjeka, onda nisu pojeli cijelog čovjeka. Ovako zvuči užasno, ali poznato je da se od muhe radi slon, a možda su pokušali ili samo pojeli neki komad od tog čovjeka i POJELI CIJELOG ČOVJEKA.

  • Viktorija0107 07.06.2012.

    ma ni zatvor doživotni nije mu prava kazna.........kidanje na živo njegovih dijelova mesa i davati mu da ih jede.......

  • vozač25 07.06.2012.

    eto kakve mi ljude primamo u našu državu australija je lijepo to napravila poterala ga al hrvatska ga je objeručke prihvatila vratite ga nazad u bosnu ili ga osudite na 40godina jel on je nepopravljiv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare