To je to što me zanima!

U Zagrebu otvorena prva banka koja spašava živote

Na KBC-u Rebro može se za 15.000 kn spremiti krv iz pupkovine novorođenčeta koja u slučaju oboljenja djeteta može značiti spas njegova života
Vidi originalni članak

Već je 21 vrećica krvi iz pupkovine pohranjena u spremniku na KBC-u Rebro, u prvoj hrvatskoj banci krvi iz pupkovine za osobne potrebe. Banka od od petka i službeno radi, a u nju će roditelji za 15.000 kuna moći pohraniti pupčanu krv svog novorođenčeta. Krv će se u banci čuvati do punoljetnosti djeteta, a u slučaju hematoloških ili malignih oboljenja djeteta upravo matične stanice iz pupčane krvi mogu značiti spas njegova života. Roditelji koji žele pohraniti krv moraju to reći liječniku porodničaru i ljudima u banci na KBC-u koji potom izdaju ugovor. Krv u poseban komplet sprema liječnik porodničar, a roditelji ju osobno nose na Rebro. Tamo se smrzava tekućim dušikom na -196 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • entoni 29.02.2008.

    Hvala Ani Rukavini koja se izborila za ovo! 15.000kn sramotna cijena za zdravlje, ne mogu sve rodilje toliko platiti, a bolest ne pita za imovinsko stanje !

  • dbanon_ri 29.02.2008.

    Zdravlje bogatima, crkni sirotinjo! Gradimo rukometni stadion, a bolnice nemaju slobodnog kreveta!

  • ajazvi10 29.02.2008.

    a zar to nije malo puno 15tisuća kuna??!! To će opet moći pojedinci!!!! Nisam baš dobro s tim upoznata,hoće se to moći i iz drugih gradova u Hrvatskoj dovozit u Zagreb,ako bi mi netko mogao reći???

Komentiraj...
Vidi sve komentare