To je to što me zanima!

U Zagrebu postavili šabatni stol za otete Izraelce: 'Mnogi i dalje čekaju povratak svojih voljenih'

Mnogi šabatni stolovi ostali su prazni nakon 7. listopada. Prvih 13 izraelskih taoca oslobođeni su ranije danas, nakon što je postignut dogovor između Izraela i Hamasa
Vidi originalni članak

U blizini Muzičke akademije u Zagrebu večeras je u organizaciji izraelskih studenata postavljen prazan šabatni stol, umjetnička instalacija koja je diljem svijeta postala simbol koji obilježava tragediju 240 izraelskih taoca koji su oteti 7. listopada.

Mnogi šabatni stolovi ostali su prazni nakon 7. listopada. Prvih 13 izraelskih taoca oslobođeni su ranije danas, nakon što je postignut dogovor između Izraela i Hamasa.

Prazan Šabatni stol posjetio je i veleposlanik Države Izrael Gary Koren koji je tom prilikom izjavio "Dok stojimo ovdje u blizini Muzičke akademije i Hrvatskog narodnog kazališta, prvih puštenih taoca na putu je kući. Ovo je vrlo sretna šabatna večer za neke izraelske obitelji. Ipak, mnoge obitelji su još uvijek tjeskobne i nadaju se da će u nadolazećim danima vidjeti svoje voljene, a mnoge druge i dalje će ostati bez odgovora i pune brige za brojne osobe koje su i dalje u rukama Hamasa."

"Okupili smo se ovdje zahvaljujući sjajnoj inicijativi izraelskih studenata, kako bismo izdaleka, iz Zagreba, pokazali solidarnost s obiteljima taoca. Zagreb se na ovaj način pridružuje dugom popisu gradova u Europi i diljem svijeta, te stoji uz izraelski narod u njegovoj molitvi. A ta molitva je - vratite ih doma," rekao je veleposlanik Koren.

Predstavnica izraelskih studenata, organizatorica Avishag Rosenbaum, zamolila je okupljene da se pomole za povratak svih taoca njihovim obiteljima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 25.11.2023.

    Kada te netko 70 godina maltretira i prisilno preseljava moraš poludjeti i odgovoriti ( žalosno i neprimjereno) a onda te na još i ubija ! Židovi su se pretvorili u Nijemce iz 40. !

  • dobar loš zao No1 25.11.2023.

    Bravo za solidarnost.

  • 25.11.2023.

    Samo da ih ne spašava pupovac, završit će kao dr Šreter

Komentiraj...
Vidi sve komentare