To je to što me zanima!

U Zagrebu voda, komunalni otpad i ZET skuplji za 50%

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objasnio je da su se teško odlučili na mjeru poskupljenja, ali da, na žalost, nisu imali drugog izbora
Vidi originalni članak

U Zagrebu će od 1. siječnja 2008. za 49,9 posto poskupjeti usluga vodoopskrbe i odvodnje, za 17,9 posto prosječno po četvornome metru poskupjet će usluga sakupljanja, odvoza i deponiranja komunalnog otpada te za prosječno 37,5 posto povećat će se cijena usluga prijevoza u javnom gradskom prometu ZET-a, odlučilo je na sjednici u četvrtak Gradsko poglavarstvo. Gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako su "teško između Božića i Nove godine morali posegnuti za tom mjerom poskupljenja", jer da "na žalost, nisu imali drugog izbora". Zbog poskupljenja će svaka zagrebačka obitelj mjesečno morati posegnuti u džep za još 45 do 55 kuna, rekao je Bandić i najavio da u naredne dvije godine neće biti novih poskupljenja. Također je istaknuo da će se u naredne 4 godine uložiti po 200 mil. eura u sanaciju vodoopskrbe i odvodnje i u izgradnju nove te po 150 milijuna eura za autobuse i tramvaje. Poglavarstvo je također odlučilo od 1. veljače 2008. poskupjeti cijenu usluga smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar rekao je da 7,5 godina nisu povećavane cijene i da su na poskupljenja bili prisiljeni zbog inflacije, povećanja cijena, dizanja plaća zaposlenicima. Također je obećao da će u sljedećih nekoliko godina cijene ostati stabilne.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • hipron 29.12.2007.

    pa taj je lud,treba ga maknuti u p.m.Prije godinu dana je povisio cijenu vode za 1 kunu i obečao također da dvije godine neće biti poskupljenja.Isti je kao Sanader,samo obečanja.Bandiću sroljo,treba te raščerečit za dobro svih hrvata.

  • 28.12.2007.

    A-ha! Zaboravih - želja mu se OSTVARILA!!!

  • 28.12.2007.

    Gardy, bravo-istina! A sad jedna ( ne baš božična) bajka: Bio jednom jedan primitivan (umjesto siromašan) dječak. Imao je naaajveću želju :\'\'Kad narastem želim biti...netko tko će budalama sisati lovu i maltretirati ih svojom mentalnom agresijom, imati neograničenu moć trošenja tuđeg novca, od toga veeeliki dio za svoje stanove i slična osobna izvoljevanja, a svi će mu se samo smješkati i klimati..\'\' ! Taj dječak je 1974. nakon HRVATSKOG proljeća došao u Zagreb, upisao POLITIČKE nauke i UČLANIO se u SDP!!! HO-HO-HO!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare