To je to što me zanima!

U žestokoj potjeri kroz grad Tihomir uspio uloviti kradljivce

Policajac Tihomir (24) odlučio je zaustaviti Opel Corsu u kojoj su bili trojica mladića. Odbili su stati na zvuk sirene. Ukradenim autom jurili su ne poštujući ograničenja
Vidi originalni članak

Policajac Tihomir Meštrić (24) iz Novog Marofa osjetio je pravi adrenalin u žestokoj potjeri za mladićima koji su bježali u ukradenom autu. Zajedno s policijskim vježbenicima 15. travnja bio je u redovitoj ophodnji u Cerju pokraj Dugog Sela. Ugledao je trojicu mladića u Opel Corsi. Meštrić je znao da u Cerju ima puno vikendica pa je odlučio zaustaviti Corsu i provjeriti putnike. Strahovao je da nisu pljačkaši. Međutim sirena i rotirke su mladiće potaknule da još više nagaze na gas. Meštrić ih je nastavio slijediti. Provjerio je i registraciju automobila. Auto je bio ukraden početkom siječnja tvrtki Biro - Economic. 

- Počeli su bezglavo juriti. Nisu poštivali prometne znakove niti semafore. Prolazili su na crveno. Iako je bilo tri ujutro i na cesti nije bilo mnogo automobila znao sam da je ova vožnja jako opasna i da svaki čas mogu oni ili ja naletjeti na nekoga, a to bi bilo kobno. Vozio sam dosta brzo, oko 160 km/h iza njih, ali i pažljivo kako ne bi stradali moji putnici - prisjeća se Tihomir koji je policajac tri godine. Mlađahni trojac jurio je kroz Sesvete i Dubravu, preko Maksimirske do centra Zagreba. Tko zna gdje bi završili da na križanju Klaićeve i Ulice Republike Austrije nisu izletjeli s ceste. 

- Nisam htio da mi pobjegnu i izvuku se, zato sam odlučio slijediti ih. U svakom sljedećem kvartu pridružila mi se nova policijska ekipa. Znao sam da ćemo ih uhvatiti - rekao je Meštrić. 

Srećom, mladići 16, 17 i 19 nisu ozlijedili sebe, a niti ikoga drugog.

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču... 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • elizabeta79 21.06.2013.

    ooo Tihomir bravo...Mora da je ekipa vozila u najmanju ruku careru

  • steven 26.07.2011.

    policajci su majmuni svi od reda pa nek kaže ko šta hoće..Ni jednog normalnog i pametnog nismo sreli.Prepotentni gadovi.Nemaju veze sa policajcima iz Domovinskog rata-za njh su sramota.

  • steven 26.07.2011.

    a strašne li potjere...!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare